Υγεία

Τα διατροφικά οφέλη της φλούδας φρούτων και λαχανικών

Τα διατροφικά οφέλη της φλούδας φρούτων και λαχανικών
Εκτός από το γεγονός ότι γλιτώνουμε τη χρονοβόρα διαδικασία του ξεφουδίσματος, κερδίζουμε ταυτόχρονα σημαντικές θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό μας.

Οι φλούδες των φρούτων και των λαχανικών είναι γεμάτες ωφέλιμα συστατικά, όπως αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Όταν όμως τα ξεφλουδίζετε, τους αφαιρείτε τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ασθένειες και κρατούν σε φόρμα τον οργανισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μήλο, η φλούδα του οποίου περιέχει το ένα 1/3 των θρεπτικών συστατικών του, όπως η η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και το κάλιο.

Το ίδιο ισχύει και για τις πατάτες: στις φλούδες υπάρχουν τουλάχιστον οι μισές φυτικές ίνες που σας βοηθούν να είστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και πολύ περισσότερο ασβέστιο και σίδηρος απ’ ότι στο περιεχόμενό τους.

Γενικά, στις φλούδες των φρούτων και των λαχανικών βρίσκονται οι μισές φυτικές ίνες τους.

Επιπλέον, καταναλώνοντας τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα, ενισχύετε τη γεύση των φαγητών και μειώνετε τον χρόνο προετοιμασίας τους.

Τα πιο θρεπτικά από αυτά που μπορούμε να καταναλώσουμε τη με τη φλούδα τα μήλα, τα αχλάδια, τα αγγούρια, τα καρότα, τις μελιτζάνες, τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα, τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες.

Σε ότι αφορά στα εσπεριδοειδή, προτείνει να τα αποθηκεύουμε και να τα χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα (π.χ. κοτόπουλο ή ψάρι) ως ενισχυτικό της γεύσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments