Αθλητισμός

Η ΑΕΚ της φάπας πέθανε, πριν 4 χρόνια τέτοια μέρα…

Η ΑΕΚ της φάπας πέθανε, πριν 4 χρόνια τέτοια μέρα…
Όποιος δεν το είχε καταλάβει πρέπει να το πήρε απόφαση πριν, στη διάρκεια και μετά το τέλος του Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

​Πριν 4 χρόνια τέτοια μέρα σίγουρα δεν έβλεπα το… Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2 σε επανάληψη όπως τώρα, καλή ώρα. Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Απριλίου 2013, και για να περάσει η ώρα μέχρι το ΑΕΚ – Πανθρακικός χωρίς σκέψεις έβλεπα το “The Americans”. Πρώτος κύκλος τότε, τρομερή σειρά, εκείνο το πρωί, κατά τις 6, την ανακάλυψα και τα είδα σχεδόν όλα. Η ώρα πέρασε αλλά δεν πέρασε ο εφιάλτης. Τέσσερα χρόνια πριν, σαν σήμερα ζήσαμε την χειρότερη μέρα της ΑΕΚτζήδικης ζωής μας. Δεν υπάρχει άλλη.

Σήμερα το ημερολόγιο δέιχνει 14 Απριλίου 2017. Το “The Americans”, το βλέπω επεισόδιο επεισόδιο πια, έφτασε στον πέμπτο κύκλο. Και παραμένει τρομερή σειρά. Η ΑΕΚ εκείνη που δεν μας άφησε να κοιμηθούμε την παραμονή και την επόμενη του ΑΕΚ – Πανθρακικός στο ΟΑΚΑ “πέθανε”. Η ΑΕΚ της φάπας ΠΕΘΑΝΕ εκείνο το βράδυ. Δεν το καταλάβαμε αμέσως. Πολλοί ήμασταν τυχεροί γιατί ήμασταν σίγουροι πολύ γρήγορα, την ημέρα που ο Μελισσανίδης επιβεβαίωσε πως μπαίνει μπροστά για την αναγέννηση της ΑΕΚ. Κάποιοι άργησαν.

Τους πέρασαν στην… συνειδητοποίηση ακόμη και οι ψαγμένοι Ολυμπιακοί, σίγουρα η διοίκηση του, που από την Γ Εθνική έδειχναν να έχουν πάρει χαμπάρι τι έγινε και ποιος τους απειλεί. Και δικαιώθηκαν. Νομίζω χθες πρέπει να το κατάλαβαν και οι τελευταίοι. Οχι γιατί η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη αλλά γιατί κάποτε όχι πολύ παλιά, στο ίδιο ακριβώς παιχνίδι, με την ίδια απόδοση των δύο ομάδων, με τον ίδιες φάσεις και με τον ίδιο… διαιτητή η ΑΕΚ θα είχε χάσει 3-1 ή 4-1. Πόσες φορές δεν το είδαμε αυτό; Ακόμη και σε αυτή την ΑΕΚ – φάντασμα του 2013 που έπεσε, της έβαλαν το πρώτο γκολ με πέναλτι και αποβολή και δεν της έδωσαν πέναλτι στο χέρι του Χολέμπας λες κι αν έκανε το 1-1 με 10 παίκτες στο πρώτο ημίχρονο θα απειλούσε τον Ολυμπιακό.

Χθες ο διαιτητής απλά δεν είχε άγχος να νικήσει ο Ολυμπιακός. Αυτό φτάνει και περισσεύει όπως έχει δείξει η ιστορία των 4 νικών που έχει πετύχει η ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού μέσα σε 15 μήνες. Πόσο τυχεροί είναι οι παίκτες αυτής της ΑΕΚ που πάνε σε αυτό το γήπεδο και παίζουν χωρίς να έχουν στο νου τους πότε θα φάνε την πιστολιά… Και επειδή οι Ολυμπιακοί συνήθισαν 20 χρόνια να παλεύουν μαζί με τον… διαιτητή και τους επόπτες για τη νίκη, δεν μπορούν να το διαχειριστούν αυτό που συμβαίνει. Και έτσι έχουμε φαινόμενα σαν τα χθεσινά που την ηδονή μιας μεγάλης παραδοσιακά νίκης την έκαναν για άλλη μια φορά 10 φορές μεγαλύτερη.

Και να πεις ότι αδικήθηκαν, να τους δώσεις ένα πόντο αν και για τα επόμενα 20 χρόνια να είμαστε καλά πρώτα ο Θεός δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε, αλλά και να μιλάνε δεν θα τους ακούει κανείς. Ομως σε ένα ματς που πράγματι ο διαιτητής προσπάθησε να το παίξει στα ίσια σφυρίζοντας ότι έβλεπε είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να τελειώσει με 9 παίκτες το πολύ.

Δεν νιώθω οργή για την αδικία γιατί πιστεύω πως ο Παπαπέτρου σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, που μόνο ο Ολυμπιακός ξέρει να δημιουργεί, προσπάθησε να παίξει τίμια. Αλλά όχι να μιλάνε και οι ευνοημένοι του αγώνα για αδικία. Και παρεμπιπτόντως. Βαρούχα αν τα έχεις χάσει με τις ισορροπίες, απλά μην ασχολείσαι με την ΑΕΚ. Είναι η καλύτερη λύση. Ισως είναι η μόνη λύση που έχεις. Πάμε όμως πάλι στους κλάψες.

Κι ο Τάκης Λεμονής που πράγματι είναι συμπαθής, ένα λαϊκό παιδί που έζησε το όνειρο κι αγάπησε την ομάδα που του έδωσε τα πάντα, θυμάμαι πάντα να λέει με φιλοσοφικό στιλ ότι δεν ασχολείται με την διαιτησία. Χθες τι έγινε; Τα πλευρά του Σιμοες τα είδε χέρι; Την… βουβωνική χώρα του Πατίτο την είδε χέρι; Τόσο μικρός μπροστά στην ήττα; Τόσο θλιβεροί όλοι αυτοί που έλεγαν τόσα χρόνια φτιάξτε ομάδες; Τι νόμιζαν χθες; Οτι η ΑΕΚ είναι Πλατανιάς; Να φάει πέσιμο μαζί με τους διαιτητές στο ημίχρονο και να βγει στο δεύτερο για να χάσει; Χθες είχε ΜΑΤ στα αποδυτήρια και δυο παρατηρητές με… μπάλες…

Κι αν χρειαστεί την επόμενη φορά θα έχει και στρατό! Για να δικαιωθεί και η νέα μπούρδα για την χούντα του ΣΥΡΙΖΑ που να θυμίσω πριν δύο χρόνια ο Μαρινάκης τον στήριζε με δηλώσεις και πράξεις και όλοι έλεγαν ότι μόλις γίνει κυβέρνηση τελειώνει ο Μελισσανίδης. Ε φάτε τη τώρα. Είπαμε. Η ΑΕΚ της φάπας ΠΕΘΑΝΕ. Αυτή η ΑΕΚ ότι αξίζει, θα το παίρνει. Κι σε ένα πράγμα έχετε δίκιο. Ο Μελισσανίδης φταίει!

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments