Αθλητισμός

Κατά τα άλλα… ποδόσφαιρο

Κατά τα άλλα… ποδόσφαιρο
Υπάρχει πλέον φαβορί. Υπάρχει όμως και ρεβάνς που κρατά την υπόθεση "τελικός" ανοιχτή. Υπομονή δεν ξέρουμε αν υπάρχει. Από ότι φαίνεται όμως θα χρειαστεί να το ανακαλύψουμε.

​Ημιτελικός βγαλμένος από το… Ανθολόγιο του Ζουράρι με «ι». Με τον διαιτητή Παπαπέτρου να κάνει ένα λάθος που όπως αποδείχθηκε έκρινε το αποτέλεσμα, και με τα ΜΑΤ στο τρίτο ημίχρονο να του κλέβουν τη… δόξα. Ή έστω να τη μοιράζονται μαζί του, στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Τουλάχιστον ο Αθηναίος ρέφερι, (μόνο) τους αδίκησε τους παίκτες του Ολυμπιακού, στη φάση του 1-2. Δεν είδε το κοντρόλ του Πατίτο με το χέρι. Έκανε ένα -ακόμη- ανθρώπινο λάθος, φέτος. Έτυχε, προς την ίδια κατεύθυνση. Συμπτωματικό θα είναι. Όπως οι 26 αγωνιστικές στην Σούπερ Λιγκ, δίχως πέναλτι.

Οι άλλοι τους έδειραν και όλας. Γιατί ναι, όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικό, και όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το υποβαθμίσουν, συνέβη. Χτυπήθηκαν ποδοσφαιριστές από την Αστυνομία. Όχι από χουλιγκάνους, ούτε σε κάποια «φασαρία» από εκείνες που καμία φορά συμβαίνουν ανάμεσα στις ομάδες, στα ιδιαίτερα δωμάτια. Από την ίδια την Αστυνομία δέχθηκαν τις… ψιλές. Μέσα στο γήπεδο τους. 

Στα ίδια αποδυτήρια που είχε κατέβει τον Νοέμβρη ο Αλέξης Τσίπρας για να συγχαρεί τα παιδιά της Εθνικής ομάδας, μετά από εκείνη την ισοπαλία με τη Βοσνία. Φίλος του ποδοσφαίρου ο Πρωθυπουργός. Προφανώς θα γνωρίζει ότι και ο Καπίνο είναι μέλος της ομάδας αυτής. Και ο Ανδρούτσος επίσης. Δύο από τα θύματα της χθεσινής ιστορίας. Τον φροντιστή, που του άνοιξαν το κεφάλι, αποκλείεται να τον γνωρίζει. Μπορεί όμως σήμερα να δει την φωτογραφία του, στον Τύπο.

Ο Πρωθυπουργός που μιας και το έφερε η κουβέντα, εκτός του ότι θα έσκιζε τα μνημόνια και θα «βαρούσε» τα νταούλια, θα καταργούσε και τα ΜΑΤ μιας και ήταν ανάγκη ο «εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας». Τότε, παλιά… Ο ίδιος Πρωθυπουργός που έχει στην Κυβέρνηση του, Υφυπουργό τον Ζουράρι με «ι».

Εκείνον με το χιούμορ! Τώρα. Ακόμη. 

Και όσο για το χορτάρι; Εκεί αν και η ΑΕΚ επικράτησε και έχει σίγουρα πλέον, ξεκάθαρα, τον πρώτο λόγο η πρόκριση είναι ακόμη ανοιχτή. Έχει άλλο τόσο μπροστά.

Δεν υπάρχουν αγωνιστικές διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αποδείχθηκε και χθες, σε μια αναμέτρηση που κύλησε στις λεπτομέρειες.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τοις μετρητοίς την επιλογή του να αμυνθεί με «ζώνη» στις στημένες μπάλες. Και κάπως έτσι και στα δύο γκολ που δέχτηκε, οι αντίπαλοι επιθετικοί βρέθηκαν μόνοι και έρημοι, φάτσα με τα δίχτυα του. Ωραία είναι η «ζώνη» ως ιδέα, όταν την βλέπεις «δουλεμένη» όλο τον χρόνο από τον Γουαρδιόλα.

Ο 5ος προπονητής της σεζόν, δεν έχει λογική να… πειράζει τέτοιες συνήθειες. Δεν έχει λογική, καν να τις επιτρέπει όταν τις συναντά. 

Γενικά δεν του βγήκε τίποτα του Τάκη Λεμονή, πέρα από την επιλογή του Ρέτσου στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτού του σούπερ-μικρού που δείχνει πραγματικά ότι μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Η χθεσινή ήταν η 31η του συμμετοχή και συνεχίζει. Από τους λίγους που δεν δείχνουν κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι από μια σεζόν που ξεκίνησε Ιούνη και μοιάζει ατελείωτη.

Εξαιρετικός για ένα ημίχρονο ήταν και ο Μάριν. Αλλά μετά «χάθηκε» από το γήπεδο. Είτε γιατί τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του, είτε γιατί η ΑΕΚ έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά σε εκείνα που δεν «φαίνονται». Πολλά τρεξίματα, καλή πίεση όχι μόνο στη μπάλα, αλλά και στην επιλογή της πάσας. Είχε πολλούς αθόρυβους πρωταγωνιστές η ομάδα του Χιμενεθ, που πλέον περιμένει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με άγριες διαθέσεις. Έκανε πολύ καλή δουλειά στην διαδρομή για αυτό το 1-2. Είναι μια «εξήγηση» ότι οι Ερυθρόλευκοι έσκασαν στο δεύτερο ημίχρονο. Και μια άλλη ότι φρόντισαν για αυτό τα χαφ των νικητών. Ο Γιόχανσον με τον Σιμόες που… ακόμη τρέχουν.

Και στο δια ταύτα: Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού, βρουν τον τρόπο να αφήσουν στην άκρη όσα έγιναν χθες, να δουλέψουν στα λάθη τους και να το «πιστέψουν», έχουν πιθανότητες να το ανατρέψουν. Αν όχι; Τότε θα πρέπει να φροντίσουν πριν από την 26η του Απρίλη να έχουν τελειώσει με την υπόθεση πρωτάθλημα. Εκεί που τους λείπει ακόμη, ένας βαθμος για το 7ο. Η σειρά ήταν και παραμένει, πρωτάθλημα, κύπελλο. Ο μεγάλος στόχος προηγείται. Και ακόμη είναι… ανοιχτός.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments