Κόλαφος για τον Ολυμπιακό η Έκθεση της Αστυνομίας! | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Απριλίου 2017, 14:21

Σοκαριστική είναι η επίσημη Έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τη λήξη του χθεσινού ημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (1-2), με την Αστυνομία να καταγγέλλει απρόκλητη επίθεση αγνώστων χωρίς διαπίστευση ή διακριτικά σε ποδοσφαιριστές και ανθρώπους της ΑΕΚ, «ντου» με χέρια και πόδια 40 (!) ατόμων με διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού και τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες!

Όπως αποδεικνύεται από τις μαρτυρίες των παρευρισκόμενων αστυνομικών, σε χώρο ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχαν εισβάλλει άγνωστα άτομα, χωρίς διαπιστεύσεις ή λόγο παρουσίας σε εκείνο το σημείο, απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και των ανθρώπων της αποστολής της ΑΕΚ. 

Οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι πλέον αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινές, οι οποίες μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο ενδεχόμενο της αφαίρεσης βαθμών και θα εξαρτηθούν από τρία πράγματα: το φύλλο αγώνα, στο οποίο ο διαιτητής Αναστάσιος Παπαπέτρου αναφέρει σαφώς ότι ο ίδιος και οι βοηθοί του προπηλακίστηκαν από αγνώστους χωρίς διακριτικά μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου, την Έκθεση των παρατηρητών του ημιτελικού, η οποία ακόμα αναμένεται, και βεβαίως την Έκθεση – κόλαφο της Αστυνομίας, με πιθανό ενδεχόμενο να υπάρξει και συμπληρωματική με επιπλέον στοιχεία.

Η επίσημη Έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας για το συμβάν:

Επίθεση αγνώστων δραστών σε βάρος αστυνομικών της Υ.Μ.Ε.Τ. που βρίσκονταν στον προθάλαμο των αποδυτηρίων, μετά το τέλος του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Α.Ε.Κ.»

Τραυματισμός 4 Αστυνομικών

Υ.Α.Β.Α.Χ. Μετά την λήξη αγώνα ποδοσφαίρου για τον α’ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2016-2017, μεταξύ των ομάδων «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Κ.» που διεξήχθη την 19:30 ώρα της 13-04-2017 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, ενώ οι αποστολές των ομάδων είχαν περάσει την φυσούνα και κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια, δέκα (10) περίπου άτομα, οι περισσότεροι χωρίς να φέρουν κάποια διαπίστευση ή διακριτικά κάποιας ομάδας, κινήθηκαν απειλητικά προς παίκτες της ομάδας της Α.Ε.Κ. και μέλη της αποστολής της.

Τότε επενέβη η Α-314 διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ, και αρχικά απώθησε τα άτομα. Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε και στο σημείο προσέγγισαν περίπου σαράντα (40) άτομα, κάποιοι εκ των οποίων έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού και επιτέθηκαν απρόκλητα με τα χέρια και τα πόδια σε βάρος των αστυνομικών της διμοιρίας Α-314 Υ.ΜΕ.Τ. ενώ στο σημείο προσήλθε για ενίσχυση και η Α-311 διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ, με την παρέμβαση της οποίας αποκλιμακώθηκε η ένταση.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν οι:
Α)Αστ/κας (274064) Κ. Αντώνης, γεν.1988 (κάκωση δεξιού ώμου)
Β)Αρχ/κας (276467) Σ. Πέτρος, γεν.1990 (κάκωση αριστερού ζυγωματικού και αριστερής ωμοπλάτης)
Γ)Αρχ/κας (273488) Α. Μιχαήλ, γεν.1986 (κάκωση πήχη αριστερού χεριού)
Δ)Αστ/κας (288186) Δ. Σεραφείμ, γεν.1993 (κάκωση πήχη δεξιού χεριού)
Ανωτέρω αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακό όχημα στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. για την παροχή πρώτων βοηθειών.

TAGS: