Αθλητισμός

Σοκάρουν οι ποινές με τις οποίες απειλείται ο Ολυμπιακός!

Σοκάρουν οι ποινές με τις οποίες απειλείται ο Ολυμπιακός!
Οι απειλές προς παρατηρητές και ο προπηλακισμός και η παρεμπόδιση των διαιτητών, προβλέπουν αφαίρεση βαθμών ή ακόμα και... υποβιβασμό(!) αν κριθεί ότι υπαίτια είναι η ομάδα!

​Ασφαλή συμπεράσματα για τις ποινές με τις οποίες κινδυνεύει ο Ολυμπιακός με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα βγουν όταν γίνει γνωστό στο σύνολό του το περιεχόμενο του φύλλου αγώνος που συνέταξε ο διαιτητής, καθώς και το πλήρες περιεχόμενο της έκθεσης του παρατηρητή.

Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος παρατηρητής του αγώνα έγραψε στην έκθεσή του ότι στο ημίχρονο της αναμέτρησης υπήρξε απώθηση, εξύβριση και απειλή κατά του δεύτερου παρατηρητή, κ. Λασκαράκη. Και την ίδια στιγμή, στο φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Τάσος Παπαπέτρου και σύμφωνα πάντα με όσα διέρρευσαν, γίνεται λόγος για προπηλακισμό που δέχτηκαν οι διαιτητές από άτομα χωρίς διακριτικά, καθώς και παρεμπόδισή τους να φτάσουν στον χώρο των αποδυτηρίων.

Σύμφωνα με το «Κεφάλαιο Ε: Ειδικά Πειθαρχικά Αδικήματα» του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, και πιο συγκεκριμένα στο Άρθρο 28 περί «Απειλών», αναφέρονται τα εξής:

«Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από 1 έως τρία 3 έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και, γ. υποβιβασμός ομάδας».

Το αμέσως επόμενο Άρθρο και συγκεκριμένα το 29 περί «Βίας», στην παράγραφο 1. αναφέρει:

«Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών».

Η παράγραφος 4. προσθέτει: «Στις ως άνω περιπτώσεις, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας».

Από εκεί και πέρα φέρονται να έχουν λάβει χώρα επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και αστυνομικών δυνάμεων.

Αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν ως «μεμονωμένα», τότε προβλέπονται οι εξής ποινές:

-Χρηματική ποινή 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου, εκτός των κερκίδων ή των αποδυτηρίων και του αγωνιστικού χώρου.

-Χρηματική ποινή 20.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στα αποδυτήρια, σε βάρος είτε μελών της φιλοξενούμενης ομάδας είτε μεταξύ οποιωνδήποτε άλλων παρευρισκομένων.

Αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν ως «εκτεταμένα», κριθεί δηλαδή ότι συμμετείχε σημαντικός αριθμός προσώπων, τότε προβλέπονται οι εξής ποινές:

-Χρηματική ποινή 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

-Χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

-Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.

Φυσικά, θέμα υποβιβασμού του Ολυμπιακού δεν μπαίνει καν στο τραπέζι καθώς αφορά βαρύτατες κατηγορίες για πολύ σοβαρά αδικήματα. Τέτοιου είδους κατηγορίες δεν θα υπάρξουν για τους «ερυθρόλευκους». Οι υπόλοιπες ποινές (τιμωρία έδρας, αφαίρεση βαθμών) θα εξαρτηθούν από τις εκθέσεις που θα παραλάβουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα που θα κληθούν να εκδικάσουν την υπόθεση.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments