Αθλητισμός

Το άστρο του Ελγκέτα και το όραμα του Ανδρεόπουλου

Το άστρο του Ελγκέτα και το όραμα του Ανδρεόπουλου
Τελικά πρέπει να το έχει η μοίρα σου για να νικήσεις ή να χάσεις έναν αγώνα. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έκαναν το δεύτερο βήμα για να περάσουν στον τελικό των πλέι οφ.

​Κι αν για τους «ερυθρόλευκους» η νίκη τους με 3-0 επί του Παμβοχαϊκού δεν αποτελεί έκπληξη, για τον ΠΑΟΚ που νίκησε τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ χρειάστηκε ο Ερμής να κάνει ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ήλιος να βρεθεί σε σύνοδο με τον Ουρανό και η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Άρη. Με άλλα λόγια εάν δεν τραυματίζονταν ο Βλάντο Πέτκοβιτς στο 4-8 του 1ου σετ κι δεν θα γίνονταν η αλλαγή με τον Θάνο Τερζή δεν είμαι σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ θα νικούσε τον Παναθηναϊκό. Αυτή την αλλαγή έπρεπε να την είχε τολμήσει ο Ελγκέτα στο 2ο και στο 3ο σετ του πρώτου ημιτελικού για να ξυπνήσει την ομάδα του.

Ο Τερζής ήρθε από τον πάγκο και έτοιμος ψυχολογικά για να ρισκάρει και ευτύχησε ως πασαδόρος να έχουν καλή υποδοχή ο Ντάντε με τον Γκαρά. Επίσης ο ΠΑΟΚ έκανε και μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό. 

Ανέλαβε μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή ο Ντάντε και άφησε χώρο στην επίθεση για τον Σαφράνοβιτς που παρότι ήταν πλαϊνός του πασαδόρου σήκωσε πάνω του τον δικέφαλο. 

Επίσης για πρώτη φορά είδαμε το σερβίς του ΠΑΟΚ να απειλεί από τα 9 μέτρα, ενώ βγήκε η τακτική να σημαδεύουν όλοι τον Τσίροβιτς ώστε να βγει νοκ άουτ από την επίθεση του Παναθηναϊκού. O ΠΑΟΚ έδειξε έτοιμος να γυρίσει αρνητικές διαφορές από -3 και -4 και δεν έκανε τα χοντρα λάθη στους καθοριστικούς πόντους. Βέβαια ο Τερζής με δεδομένη την ποιότητα υποδοχής που είχε θα μπορούσε να είχε εμπιστευτεί περισσότερο τους κεντρικούς του αλλά έβλεπε πως Σαφράνοβιτς και Ντάντε ήταν σε καλή μέρα και δεν ήθελε να τους χαλάσει τα χατήρια. 

Σε πληγή για τον ΠΑΟΚ εξελίσσεται ο Σάσα Στάροβιτς. Ο παίκτης που αποκτήθηκε με δόξα και τιμές για να αντικαταστήσει τον Ερνάντο Γκόμεζ έχει δημιουργήσει μεγάλους πονοκεφάλους στην ομάδα. Εκτός του ότι δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, κόστισε ένα σκασμό λεφτά και τώρα που η ομάδα του τον θέλει ισχυρίζεται ότι πονάει στον αυχένα και ζαλίζεται. Για αυτό το λόγο δεν αγωνίζεται κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά από την άλλη το όνομα του φιγουράρει στους υποψηφίους για δοκιμαστικά στο πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας. Η φάβα φαίνεται να έχει και έναν λάκκο και στο τέλος κάποιος θα πέσει μέσα. Θα πέσει ο ΠΑΟΚ που παίζει χωρίς βασικό διαγώνιο και με τον φιλότιμο Χάρη Σακόγλου ή ο Σέρβος που θέλει να τελειώνει γρήγορα με τον ΠΑΟΚ για να πάει στη Νότιο Κορέα; Εάν την Τετάρτη του Πάσχα ο Στάροβιτς δεν αλλάξει συμπεριφορά ίσως να έχουμε εξελίξεις αλλά το σίγουρο είναι πως η Ν.Κορέα δεν είναι καλός οιωνός για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Και πέρυσι είχε επιλεγεί ο Σεπέδα και βρέθηκε στις φυλακές της Φινλανδίας.

Ο Παναθηναϊκός πράγματι έκανε κακή εμφάνιση και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος εν μέρει το είχε προβλέψει καθώς πολλά είναι σε συνάρτηση με την αγωνιστική κατάσταση του πασαδόρου του. Αναλογικά η ομάδα έκανε και πάλι πολλά λάθη. Δεν είχε συνέχεια στο ρυθμό της, ο Τσίροβιτς πιέστηκε στην υποδοχή, ο Μελγκαρέχο είχε το μυαλό του στην Κούβα και όταν τραυματίστηκε και ο Μαρούλης παρέδωσαν τα κλειδιά της πόλης.

Πράγματι ο Παναθηναϊκός έδειξε πιεσμένος στο παιχνίδι του και αυτό αποκαλύπτει αδυναμία και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η υποδοχή του ήταν τραγική με τους Τσίροβιτς και Δαρίδη να είναι σε κακό βράδυ και ο Γκονζάλες να μένει σε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Το καπάκι και το πιο ανησυχητικό για την συνέχεια ήταν ο τραυματισμός του Θάνου Μαρούλη και μάλιστα ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε την προσπάθεια του να πάρει το 3ο σετ. Η συνέχεια των ημιτελικών μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού είναι απρόβλεπτη και για τους πράσινους όλα θα εξαρτηθούν από το εάν ο Μαρούλης θα μπορέσει να αγωνιστεί και να επιβαρυνθεί με περισσότερους αγώνες.

Ο Ολυμπιακός νίκησε και πάλι τον Παμβοχαϊκό με 3-0 σετ όχι γιατί ο Παμβοχαϊκός ήταν κακός αλλά γιατί οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλοί. Με επίθεση στο 69% και με μόλις 3 λάθη σε 55 επιθέσεις ο Ολυμπιακός κάνει εμφανίσεις για σεμινάριο και μάλιστα σε έναν αγώνα που ο Κοκκινάκης έπαιξε στο ρελαντί στην υποδοχή. Εξαιρετικός για άλλη μία φορά ο Κώστας Στιβαχτής που εκτόξευσε την αποτελεσματικότητα του παιχνιδιού παρότι η υποδοχή που λάμβανε δεν ήταν και η καλύτερη. Ο Παμβοχαϊκός έψαξε αλλά και πάλι δεν βρήκε με το σερβίς του τον Τσούπκοβιτς και ο Σέρβος μαζί με τον Αγκάμεζ έκαναν ότι ήθελαν. Τα υπόλοιπα τα έγραψε το σκορ. Όπως παίζει ο Ολυμπιακός ακόμα και να ταβανώσει ο Παμβοχαϊκός δε μπορεί να τον απειλήσει με τίποτα και όλα δείχνουν πως στο Βραχάτι την Τρίτη του Πάσχα οι «ερυθρόλευκοι» θα κλειδώσουν την πρόκριση για τον τελικό.

Υ.Γ. Οι Νοτιοκορεάτες επέλεξαν για τα δοκιμαστικά των ομάδων τους τον Ανδρέα Φράγκο και το Νίκο Ζουπάνι και απέκλεισαν τον Λαζάρ Τσίροβιτς και τον Χοσέ Γκονζάλες. Ακόμη στη λίστα ήταν αλλά δεν επιλέχθηκαν ο Νίκος Παλέντζας και ο Μίλια Μρντακ Να ξέρουν κάτι ή βλέπουν αυτό που δεν βλέπουν οι Ευρωπαίοι;

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments