Η Μεγάλη Παρασκευή της… μεγάλης εξόδου | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Απριλίου 2017, 04:55

Έχοντας σύμμαχο τον καιρό, ο οποίος αναμένεται καλός ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, θα φύγουν σήμερα και οι τελευταίοι εκδρομείς για να περάσουν μακριά από την Αθήνα τις ημέρες του Πάσχα.

Χθες χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ η έξοδος αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, με την τροχαία να έχει λάβει μέτρα.

Η κίνηση στις δύο κομβικές αρτηρίες που οδηγούν στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ήταν μέχρι χθες το απόγευμα ιδιαίτερα αυξημένη με συνεχή ροή των οχημάτων. 

Στον σταθμό των ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων τα λεωφορεία αναχώρησαν με πληρότητες της τάξεως του 100%. Οι υπεύθυνοι έχουν προγραμματίσει έξτρα δρομολόγια, που για ορισμένους προορισμούς αγγίζουν ακόμα και τα διπλάσια από αυτά που εκτελούνται σε καθημερινή βάση.

Χθες και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και από τους δύο σταθμούς περισσότερα από 1.000 δρομολόγια, μεταφέροντας τουλάχιστον 50.000 άτομα στις περιοχές που έχουν επιλέξει για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.

Χιλιάδες είναι οι εκδρομείς που επέλεξαν για τις διακοπές του Πάσχα τα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Αργοσαρωνικού, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης. 

Το Λιμενικό βρίσκεται από τις προηγούμενες ημέρες σε επιφυλακή, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς, ενώ συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μία ώρα νωρίτερα, στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου τους. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 22 αναχωρήσεις πλοίων από Πειραιά, 13 από Ραφήνα και έξι από Λαύριο.

TAGS: