Τεχνολογία

Samsung: Πρωτιά στις αγορές smartphones

Samsung: Πρωτιά στις αγορές smartphones
Τα ηνία των αγορών επέστρεψαν στο νοτιοκορεάτικο κολοσσό, με την Apple να υποχωρεί στη 2η θέση.

Η Samsung για ακόμη μια φορά κέρδισε την πρωτιά στην αγορά των smartphones, για το πρώτο τρίμηνο του 2017, με ποσοστό 26.1%.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Apple να επιστρέψει στην δεύτερη θέση, καθώς πήρε το 16.9% της αγοράς.

Σύμφωνα με έρευνα της TrendForce, η ισχυρή ζήτηση οφείλεται στα smartphones της σειράς Galaxy J. Το τέταρτο τρίμηνο του 2016, η Apple ήταν στην κορυφή με 20.3%, κάτι που φυσικά οφειλόταν στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εκτός από τη Samsung, η Huawei ήταν η μόνη που αύξησε το μερίδιο αγοράς της συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο και σταθεροποιείται στην τρίτη θέση. Ακολουθούν Oppo, Vivo και LG, αλλά και οι τρεις έχασαν έδαφος συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Όσον αφορά στους Κινέζους κατασκευαστές, όλοι μαζί παράγουν πανω από το 46% των smartphones. Η Xiaomi έχει την τέταρτη θέση στη λίστα, αλλά κέρδισε 2.1 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο τρίμηνο. Ακολουθεί η ZTE που έχει επίσης ανοδική πορεία.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα γίνει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο, όπου έχουμε την κυκλοφορία μοντέλων όπως Huawei P10, Samsung Galaxy S8 και LG G6, ενώ σύντομα αναμένεται και η ανακοίνωση του Xiaomi Mi 6.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments