Πρωταγωνιστικό ρόλο στον αθλητικό τουρισμό φιλοδοξεί να διαδραματίσει η Νάξος | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Απριλίου 2017, 14:00

Πρωταγωνιστικό ρόλο στον αθλητικό τουρισμό φιλοδοξεί να διαδραματίσει η Νάξος με αφορμή και τη διοργάνωση του πρώτου Naxos Trail που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και συγκεκριμένα την 30η Απριλίου 2017. 

Ο Mιχάλης Μανιός και η Χριστίνα Κουρή, από τη διοργανώτρια εταιρία, την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχουν «αγκαλιάσει» όλοι οι φορείς του νησιού και περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς η προσδοκία είναι μεταξύ άλλων η Νάξος να επιμηκύνει το τουριστικό της προϊόν. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ξενοδόχοι του νησιού ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και έχουν προσφέρει τα καταλύματα για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση η κα Κουρή σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 200 κάτι, που όπως είπε χαροποιεί ιδιαίτερα τους διοργανωτές. Στο σημείο αυτό ανάφερε ότι η συμμετοχή στον αγώνα δεν προϋποθέτει κόστος συμμετοχής. Στα πλαίσια της διοργάνωσης, όπως τονίστηκε, θα πραγματοποιηθούν και κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να φέρουν, όσους θα έρθουν, κοντά με τον πολιτισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα τοπία της Νάξου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 29 Απριλίου και ολοκληρώνονται την Πρωτομαγιά. Ξενάγηση στο παλιό κάστρο, pasta party με έμφαση στη μουσική παράδοση και πεζοπορία στην κορυφή του νησιού είναι μερικές από αυτές.

Τα αγωνίσματα είναι τα εξής:

Apollon Race • 25km

Η μεγάλη διαδρομή φέρει το όνομα του θεού Απόλλωνα, ενός ακόμη θεού, που σύμφωνα με τη μυθολογία λατρεύτηκε στη Νάξο σε τρεις τόπους λατρείας: στον επιβλητικό βράχο, την Πορτάρα, τη μεγαλόπρεπη τεράστια πύλη ναού του, ο οποίος όμως δεν αποπερατώθηκε ποτέ, στην Τραγέα και τέλος στην περιοχή Απόλλωνα, όπου υπάρχει επιγραφή χαραγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο βράχο: «Όρος χωρίου ιερού Απόλλωνος».

Dionisos Race • 10,8km

Το όνομα της διαδρομής είναι αφιερωμένο στο θεό Διόνυσο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, μεγάλωσε και έζησε στη Νάξο και ανατράφηκε στο «κακό σπήλαιο» της Κορώνου. Παντρεύτηκε την Αριάδνη, κόρη του βασιλιά Μίνωα, την οποία γνώρισε και ερωτεύτηκε στη Νάξο. Στο νησί έφτασε ο Θησέας, αφού εξόντωσε το Μινώταυρο και απέπλευσε από την Κρήτη με προορισμό την Αθήνα, παίρνοντας μαζί του την όμορφη κόρη, όταν θαλασσοταραχή τους υποχρέωσε ν’ αγκυροβολήσουν στην Νάξο.

TAGS: