Ελλάδα

Ποια είναι η Στέλλα Κυργιανέ-Εφραιμίδου, η Ελληνίδα υποψήφια με το κόμμα του Σουλτς

Ποια είναι η Στέλλα Κυργιανέ-Εφραιμίδου, η Ελληνίδα υποψήφια με το κόμμα του Σουλτς
Παιδί οικονομικών μεταναστών από τη Θεσσαλονίκη και τη Νέα Ζίχνη Σερρών.

Η Στέλλα Κυργιανέ-Εφραιμίδου είναι Ελληνίδα υποψήφια με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Παιδί οικονομικών μεταναστών από τη Θεσσαλονίκη και τη Νέα Ζίχνη Σερρών, η κ. Κυργιανέ βρέθηκε στη Γερμανία 20 ημερών. 

Όπως περιγράφει στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ζωή των οικονομικών μεταναστών στη Γερμανία της δεκαετίας του ΄60 ήταν πολύ δύσκολη. 

«Τα πρώτα χρόνια στο σχολείο ήταν εξ ίσου δύσκολα. Είχαμε τις πρώτες εμπειρίες από ανθρώπους που δεν μας ήθελαν», λέει χαρακτηριστικά η Στέλλα Κυριανέ-Εφραιμίδου. 

Η ίδια είχε όνειρο να επιστρέψει στην Ελλάδα. Επέστρεψε και δούλεψε δύο χρόνια ως δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα στην Επανομή και μετά αποφάσισε να γυρίσει πίσω.

Στο SPD, όπως εξιστορεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μπήκε μετά από μία συνάντηση που είχε με τον Βίλλυ Μπραντ ο οποίος και της είπε όπως μας λέει: «Κορίτσι μου τι θα πει αλλοδαπός; Είτε είστε Γερμανίδα, είτε ξένη ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με ό,τι θέλει».

18 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος στη Γερμανία 

Για 18 χρόνια ήταν στο δημοτικό συμβούλιο του Βάινχαϊμ και στο ΔΣ του κόμματος της Βάδη-Βυρτεμβέργης.  Το 2012 την ρώτησαν, αναφέρει, από πολλές εκλογικές περιφέρειες εάν θα ήθελε να είναι υποψήφια για τις βουλευτικές εκλογές. Κατέβηκε στο Σικμαρίνκεν, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί για λίγους ψήφους και έτσι ξανακατεβαίνει πάλι στο Σικμαρίνκεν.

Για τον υποψήφιο του SPD Μάρτιν Σουλτς λέει ότι είναι «ένα άτομο που αγγίζει τον κόσμο και μέχρι σήμερα τα ποσοστά από τις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή».

Ερωτηθείσα εάν εκτιμά ότι «μία νίκη Σουλτς θα αλλάξει τα δεδομένα προς όφελος της Ελλάδας», η κ. Κυργιανέ απαντά ότι «η πολιτική δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη, ωστόσο θα υπάρξει ένα τελείως διαφορετικό κλίμα», και υποστηρίζει ότι η Σοσιαλδημοκρατία της Γερμανίας πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα ανάπτυξης.

Ωστόσο επισημαίνει ότι «και οι αρχές στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά». «Εάν δεν αλλάξουμε το σύστημα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κυργιανέ-Εφραιμίδου και υπογραμμίζει ότι χρειάζεται “κούρεμα” του χρέους καθώς όπως όλα δείχνουν «δίχως ένα κούρεμα δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από τα μνημόνια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments