Αθλητισμός

Βόμβες: “10 πρωταθλήματα ο ΠΑΟΚ – Ποιος Κύζας; Ας έβαζε 5 ο ΠΑΟ”

Βόμβες: “10 πρωταθλήματα ο ΠΑΟΚ – Ποιος Κύζας; Ας έβαζε 5 ο ΠΑΟ”
Ο "βασιλιάς της ίντριγκας" σε μία συνέντευξη-κόλαση που θα προκαλέσει πολλές ...φασαρίες! Ποιους κράζει άγρια, για ποιο λόγο και τι αποκαλύπτει;

​Στο βιογραφικό του σε γνωστή free press εφημερίδα αναφέρει ότι έχει αυτοανακηρυχτεί “βασιλιάς της ίντριγκας” και προκαλεί χωρίς να το θέλει ατελείωτες κόντρες και αντιπαραθέσεις. Γι’ αυτό, με αφορμή τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά τις ρεβάνς των ημιτελικών, του ζήτησαμε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μιλώντας, ο Νίκος Ασημακόπουλος στάθηκε περισσότερο στο ματς της Τούμπας και τη στάση του Ιβάν Σαββίδη. Ο γνωστός αρθρογράφος χαρακτήρισε ανώριμη την αντίδραση του ηγέτη του ΠΑΟΚ, παράλληλα όμως διάφωνησε με την πολιτική του Παναθηναϊκού, που τα φόρτωσε όλα στον διαιτητή Κύζα.

Ο γνωστός δημσιογράφος αναφέρθηκε συν τοις άλλοις στον τελικό της 6ης Μαΐου και χαρακτήρισε τυχερή την ΑΕΚ, όχι μόνο επειδή πέρασε τον Ολυμπιακό, αλλά για το γεγονός ότι έπεσε πάνω στον Δικέφαλο του Βορρά. Για ποιο λόγο; Την απάντηση θα την πάρετε στη συνέντευξη που θα ακολουθεί…

Ποια είναι η άποψή σας για το ματς της Τούμπας και τις φωνές του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία;

“Ήταν μία κακή διαιτησία. Αλλά το να φορτώνει ο Παναθηναϊκός τα πάντα στον Κύζα δεν το βρίσκω σοβαρό. Κρύβει τη δική του αδυναμία που δεν μπορούσε να βάλει 5 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ένα 2-0 (στο πρώτο ματς) δεν μπορεί να σε οδηγήσει σε αποκλεισμό, επειδή ο διαιτητής ήταν εναντίον σου. Υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα. Εγώ συμφωνώ με την προσέγγιση του Ουζουνίδη. Ήταν προς τιμήν του αυτό που έκανε. Ήρθε σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα που υπήρχε στην ΠΑΕ. Και ο Μπεργκ, όταν τον ρώτησαν στο τέλος για τη διαιτησία, δεν ήθελε να κάνει σχόλιο. Νομίζω ότι η προσέγγιση που έκανε η ποδοσφαιρική ομάδα, παίκτες και προπονητής, ήταν η καλύτερη δυνατή και δεν κρύβει προβλήματα κάτω από το χαλί, όπως προσπάθησε να κρύψει η ανακοίνωση της ΠΑΕ, του Αλαφούζου. Αυτή είναι η άποψή μου”.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ πάντως άκουσαν με μεγάλο προβληματισμό τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι του ανήκει το Κύπελλο, πριν καν το κατακτήσει. Πώς σας φάνηκαν οι τοποθετήσεις του;

“Ο Σαββίδης νιώθει πλέον νέος κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Φάνηκε και τώρα. Όταν παίρνει μεγάλες νίκες ο ΠΑΟΚ, βγαίνει και κάνει διαγγέλματα. Νιώθει ισχυρός. Αυτή την στιγμή είναι το νέο μεγάλο προσωπο της οικονομίας της χώρας. Πάει σιγά-σιγά να κυριαρχησει κι αυτό φυσικά θα έχει επιπτώσεις και στο ποδόσφαιρο.

Από την άλλη μεριά, όμως, είναι ανώριμο από τη μεριά του, με αφορμή μία ή δύο νίκες, να θεωρεί ότι κυριάρχησε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μία ή δύο νίκες. Το κάνουν οι περισσότεροι αυτό στην Ελλάδα. Ενθουσιάζονται σε μία μεγάλη νίκη, απογοητεύονται με μία μεγάλη ήττα. Αλλά δεν είναι ένα ματς, δύο ή τρία το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σύνθετο. Υπενθυμίζω ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ξαφνικά πήγε κι έφαγε 4 μέσα στην Τούμπα. Αυτό που έζησε με τον ΠΑΟΚ, μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Θα μπορούσε να είχε φάει 4 στον τελικό και να ξαναγυρίσει πίσω στα παλιά.

Μία νίκη δεν σηματοδοτεί ποτέ εξελίξεις. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια, συνέπεια και καλύτερη ομάδα. Έτσι θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να πιστέψει, καταρχάς ο ίδιος, ότι μπορεί να γίνει κυρίαρχος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν μπορεί να έχεις πάρει δύο πρωταθλήματα σε όλη τη ζωή σου. Και ξαφνικά, να νομίζεις ότι θα κυριαρχήσεις πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ανώριμες αντιδράσεις αυτές”.

Το έτερο παιχνίδι των ημιτελικών, μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, πώς το σχολιάζετε;

“Ήρθε όπως το περίμενα. Με βάση το πρώτο ματς, έτσι εξελίχθηκε το δεύτερο. Δεν μου έκανε καμία εντύπωση. Απλά θα μπορούσε ο Ολυμπιακός με το δοκάρι, να πάρει το ματς και να διαλύσει αυτό που προσπαθούσε να κάνει η ΑΕΚ. Γιατί τα πράγματα στην Ένωση είναι πάρα πολύ ρευστά. Είναι σαν μία κλωστή. Τα όρια του θριάμβου από την καταστροφή είναι μία λεπτή γραμμή. Αν η ΑΕΚ έχανε με 2-0 όταν είχε νικήσει μέσα στο Καραϊσκάκη, θα έκανε πολύ καιρό να συνέλθει. Ήταν ένα ματς που ούτε μου άρεσε και ούτε νομίζω ότι ενθουσίασε κανέναν. Θα το ξεχάσουμε παρά πολύ σύντομα και θα μείνουν μόνοι αυτοί που φώναζαν, η χαμένη πλευρά (σ.σ. ο Ολυμπιακός). Το ξαναλέω, της ΑΕΚ θα της κόστιζε πολύ. Στάθηκε πολύ τυχερή που κατάφερε και ξεπέρασε τον Ολυμπιακό. Τώρα νομίζω ότι είναι ακόμα πιο τυχερή που θα βρει τον ΠΑΟΚ στον τελικό”.

Είναι τυχερή γιατί στη Θεσσαλονίκη πιστεύουν ότι το έχουν ήδη σηκώσει κι αυτό το κλίμα μπορεί να της γυρίσει υπέρ της;

“Εντάξει στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία νοοτροπία σα να έχουν πάρει 10 πρωταθλήματα. Αυτό που έλεγα και προηγούμενως, με ένα ή δύο ματς δεν μπορείς να ονειρεύεσαι κυριαρχία. Ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή, ο Σαββίδης δηλαδή, συμπεριφέρεται ανώριμα. Δεν μπορείς να μιλάς σαν να έχεις πάρει 10 πρωταθλήματα και έχει διαλύσει ο ΠΑΟΚ το κράτος της Αθήνας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι μεγαλη ανωριμότητα αυτό. Από την άλλη βέβαια, αυτός πιστεύει ότι κυριαρχεί οικονομικά και πολιτικά.

Η τροπολογία που πέρασε (για τη ΣΕΚΑΠ), με την οποία του χαρίζονται 37 εκατομμύρια πρόστιμο και το γεγονός ότι τον υπερασπίστηκε ο Τσίπρας, δείχνει ότι είναι πολύ ισχυρός παίκτης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κυριαρχήσει ο ΠΑΟΚ ντε και καλά. Υπήρχε ισχυρότερος παίκτης από τον Βαρδινογιάννη παλιά; Δεν νομίζω ότι το εξαργύρωσε ο Παναθηναϊκός αυτό. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον ΠΑΟΚ”.

Έδρα του τελικού ορίστηκε το Πανθεσσαλικό, για το οποίο η Αστυνομία έχει αντιρρήσεις. Συμφωνείτε με τον ορισμό αυτού του γηπέδου;

“Νομίζω ότι ήταν η πιο λογική απόφαση. Ο Βόλος βρίσκεται στη μέση της απόστασης Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Τα θέματα έχουν λυθεί και στο παρελθόν. Ποτέ η Αστυνομία δεν συμφωνούσε, να γίνει ένα ματς μεγάλης επικινδυνότητας κάπου αλλού εκτός Αθήνας. Αλλά πάντα μεταφέρονταν αστυνομικές δυνάμεις από την πρωτεύουσα και γίνονταν αυτά τα παιχνίδια. Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα. Αρκεί να θελήσουν και οι οπαδοί να δείξουν μία καλή συμπεριφορά. Να κυλήσει το ματς ήσυχα, όποιος και να νικήσει”.

Αγωνιστικά, πιστεύετε, ότι θα δούμε έναν καλό τελικό;

“Από τώρα δεν μπορώ να πω κάτι. Γιατί τα δείγματά τους είναι αλλοπρόσαλα. Έχασε ο ΠΑΟΚ 2-0 και κέρδισε 4-0, νίκησε η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και έχασε στο ΟΑΚΑ. Δεν έχουν σταθερή απόδοση και δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Αν ήξερα να κάνω προγνωστικά γι’ αυτό το ματς, θα κέρδιζα και το στοίχημα”.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments