Αθλητισμός

Έγκλημα… χωρίς τιμωρία!

Έγκλημα… χωρίς τιμωρία!
Tα διαιτητικά εγκλήματα που συνεχίζονται στην Football League και όσα έγιναν στο ντέρμπι του μπάσκετ.

​Δυο εγκλήματα έγιναν το Σάββατο και τα δυο έμειναν ατιμώρητα. Και τα δυο διεξάγονται καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς. Στο μπάσκετ ο ΑΡΗΣ…εγκληματεί κατά του εαυτού του, της φανέλας του, της ιστορίας του, των πολλών χρημάτων που έχει δαπανήσει ο ιδιοκτήτης του για χρέη άλλων, του κόσμου του, που γεμίζει το Nick Galis Hall.

Στο ποδόσφαιρο τα όσα γίνονται στην football league προκαλούν αηδία και φανερώνουν ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα όχι μόνο δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για εξυγίανση, αλλά υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελεσμάτων κάθε αγωνιστική υπέρ 2 συγκεκριμένων ομάδων. Στο Ηράκλειο το πέναλντι που δίνει ο… Μακεδόνας Παπαδόπουλος στον Απόλλωνα είναι για σεμινάριο θεατρινισμού. Βουτιά από τις λίγες που θα ζήλευε και ο Αλεξανδρής, αλλά ο ρέφερι που ζει στην Θεσσαλονίκη ψαλίδισε πολλές από τις ελπίδες του ΑΡΗ ή του ΟΦΗ γιατί πλέον ο Απόλλωνας για να μην ανέβει θα πρέπει να κάνει 3 και όχι 2 πιθανές γκέλες – ειδικά με την εικόνα που είχε και με τον ΟΦΗ-.

Γιατί αυτός ο Απόλλωνας στα ντέρμπι που έκαναν την διαφορά είχε σπρώξιμο από τα…λίγα. Με τον ΑΡΗ ο Ντούνης αποβάλλεται στο 47 με δεύτερη κίτρινη κάρτα, που την βλέπει ο Ενρίκε και ξεκαρδίζεται όταν στο 3-0 με τον ΠΑΟ κλωτσάει εκτός…Τούμπας την μπάλα, αλλά ο Κύζας “πετάει αετό”. Στο 75΄με το σκορ στο 1-2 ο Παυλίδης φεύγει μόνος του απέναντι από τον γκολκίπερ του Απόλλωνα ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, αλλά ο βοηθός σηκώνει οφσάιντ. Με τον ΟΦΗ ο Απόλλωνας είναι ανύπαρκτος σε όλο το ματς, αλλά ο ρέφερι τον βάζει με ανύπαρκτα φάουλ μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ. Ευκαιρία όμως…μηδέν οπότε στην πρώτη βουτιά…πέναλντι και βαθμός χρυσάφι που είπε και ο Μάντζιος.

Για την Λαμία δεν χρειάζεται πλέον να γραψεις τίποτα. Φτάσαμε ακόμα και η ΕΚΙΠ να γράφει για τα όργια, αλλά ο Τσαχειλίδης και ο Κουκουλάκης δεν χαμπαριάζουν. Απλά αντιλαμβάνεστε ότι πλέον έχουν αλλάξει τα κόζια και τα έχουν πάρει στο κρανίο αρκετοί που πίστεψαν στην…εξυγίανση και πλέον έχουν μετατραπεί σε μεγαλύτερους εχθρούς. Στην δεύτερη κατηγορία είναι ξεκάθαρο το ποιος ασχολείται ώστε κάθε Σαββατοκύριακο να διαπιστωνουμε την σκανδαλώδη εύνοια υπέρ συγκεκριμένων (2) ομάδων. Το ποιος ασχολείται ώστε κάποιες ομάδες να παίζουν φιλικά και πώς ο ΑΡΗΣ πχ πρέπει να…ματώσει για να περάσει από τις Σέρρες που έχουν πάθει…ζάχαρο από τους ακανέδες. Ο ΑΡΗΣ καλώς ή κακώς πλέον εξαρτάται από το…φιλότιμο του ΟΦΗ στην Λαμία ή των Τρικάλων με τον Απόλλωνα και εύχεται να μην βολεύει τους 2 το Χ στο μεταξύ τους.

Θα λογοδοτήσει μήπως κανείς για αυτά τα εγκλήματα. Άντε και το..φυντάνι μας ο Παπαδόπουλος θα τιμωρηθεί και δεν θα σφυρίζει άλλο ματς φέτος. Και; Καφεδάκι στην Θεσσαλονίκη τώρα που θα έχει και λιακάδα αν και δεν ξερω με τι μούτρα θα κυκλοφορεί. Μπροστά στα μάτια του είναι η βουτιά και δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που είπε ο Κιάσσος ότι ο βοηθός του είπε ότι δεν είναι πέναλντι, αλλά αυτός το έδωσε.

Ίσως να του πει ο Κουκουλάκης, που μετά το σημερινό θα βγει αύριο να πιει καφέ στο Ηράκλειο; Μπα καλύτερα στην Αθήνα με την μισθουλάρα της ΚΕΔ! Και άσε τους συντοπίτες Κρητικούς να τρελαίνονται. Μπορεί να τους δώσουμε με τον ΑΡΗ κανά…μούφα πέναλντι να ηρεμήσουν. Έτσι και αλλιώς η Λαμία και ο Απόλλωνας να…κερδάνε! Τι όχι; Για να καταλαβαίνετε τι παίζεται. Ένας Μακεδόνας ρέφερι αυτή την βδομάδα, ένας βοηθός από την Κατερίνη την προηγούμενη και ένας Κρητικός αρχιδιαιτητής και ευνοούνται η Λαμία και ο ΑΠόλλωνας. Τουλάχιστον η ΕΠΣ Φθιώτιδας βγάζει υπέρ της Λαμίας ανακοινώσεις…

Επιστρέφοντας στο μπάσκετ και το ντέρμπι μόνο ως έγκλημα μπορώ να περιγράψω το να κερδίζεις με 7 πόντους, 37 δεύτερα πριν το τέλος και να πηγαίνεις στην παράταση. Είναι φοβερό βέβαια ότι πλέον με τα μπάτζετ των 2 ομάδων σχεδόν στα ίδια επίπεδα-γιατί ο ΠΑΟΚ ανέβηκε αισθητά και ο ΑΡΗΣ…καταποντίστηκε από τα 280 του Μπάκνερ στα 3000 το μήνα του Τζάκσον και από τα 200αρια Μαρμπλ, Τζέκινς στον…Σκοτ- ο Αρειανός να είναι τρελαμένος και ο Παοκτσής να πανηγυρίζει. Τα ρόστερ πλέον είναι κοντά γιατί πολύ απλά ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε και ο ΑΡΗΣ αποδυναμώθηκε.

Ο Αρειανός δικαιολογημένα έστω και αν νίκησε είναι απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του και θέλει αυτή η χρονιά να φύγει και να μην ξανάρθει. Η ομάδα οφείλει να κερδίσει την Τετάρτη και να περάσει στην επόμενη φάση, ώστε τουλάχιστον να σκάσουν ένα χαμόγελο οι φίλοι του ΑΡΗ και να απαιτήσουν την επόμενη σεζόν όλα να στηθούν από το μηδέν.

Για όσους τώρα βλέπουν μπάσκετ, το ματς το έχασε ο Σούλης Μαρκόπουλος ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές στα λάθη του Πρίφτη και το ότι θεωρώ ότι στο τέλος της σεζόν πρέπει να αποχωρήσει. ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΜΠΛ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, όταν και συναρειανοί τα αμφισβητούσαν έντονα. Ο Πρίφτης έχει τεράστιες ευθύνες μαζί με την διοίκηση για όσα κωμικοτραγικά γίνονται και έφεραν την “ομάδα” σε αυτή την κατάσταση φέτος. Αλλά όποιος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν είδε ότι τα πολλά λάθη του Μαρκόπουλου κράτησαν τον ΑΡΗ μεσα στο ματς στο πρώτο ημίχρονο και στην τελευταία περίοδο είχε 2 πόντους απο βολές σε 9 λεπτά, τότε μιλάμε για άλλο ματς. Και όταν έχεις δύο πόντους και εσύ αδυνατείς να βρεις τρόπο να σκοράρεις, αλλά και ο αντίπαλος σου έχει κόψει τον τρόπο γι να το κάνεις.

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο ομάδα από ότι ο ΑΡΗΣ και αυτό ξεκάθαρα οφείλεται στον προπονητή του που τόσα χρόνια παλεύει με μικρά μπάτζετ και είναι αξιοπρεπέστατος. Αυτό το προφίλ όμως των…μη προσδοκιών που τόσο ωραία το πουλάνε στην Θεσσαλονίκη για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να επιτρέπει ο Αρειανός να το μεταφέρουν στις δικές του πλάτες λόγω των ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ. Αυτό που παρουσιάζεται σίγουρα δεν είναι ΑΡΗΣ, αλλά πλέον φτάσαμε στο φινάλε. Υπομονή…

Ένα παιχνίδι μπάσκετ μπορεί να κριθεί από μία φάση όπως του Μακφάντεν και το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει φάουλ. Όμως στα υπόλοιπα 44:50 θα πρέπει να βλέπουμε και να κρίνουμε. Και στο Παλέ έπαιξαν δυο ομάδες του “ότι ναναι” μπάσκετ. Το παιχνίδι πήγε παράταση με έναν απίθανο τρόπο και ο ΑΡΗΣ το πήρε γιατί παίκτες σαν τον Ξανθόπουλο είναι ψυχάρες. Α, και γιατί οι του ΠΑΟΚ σε 4 συνεχόμενα τρίποντα-πέρα από τις τραγικές βολές- δεν έκαναν στην παράταση ότι έκαναν 2 φορές μέσα σε 20 δεύτερα στην κανονική διάρκεια. 2 τρίποντα…απίθανα έβαλαν στο τελευταίο μισό λεπτό. Δύο και στα υπόλοιπα 44:30 που έπαιξαν. Κάκιστο μπάσκετ έπαιξε ο ΑΡΗΣ, κάκιστο μπάσκετ έπαιξε και ο ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν “καθάρισε” το παιχνίδι ενώ μπορούσε, ο προπονητής του ΑΡΗ επέτρεψε σε 26 δεύτερα να χαθεί μία διαφορά 7 πόντων. Κοινώς ο ένας έδινε το ματς στον άλλο. Ε κάποιος το πήρε στο τέλος, δεν υπάρχει ισοπαλία στο μπάσκετ. Όλα τα υπόλοιπα είναι για τους Μ.Χ. προφήτες…

ΥΓ1 Όσοι φίλοι του ΠΑΟΚ πανηγυρίσατε σήμερα το…μούφα πέναλντι του Απόλλωνα ή το οφσάιντ της Λαμίας ή όλη την χρονιά …πικάρετε τους Αρειανούς- εφόσον τελικά το σκάνδαλο ολοκληρωθεί και ανέβουν οι εκλεκτοί, θα ήθελα να τα θυμάστε όταν θα περνάνε αέρας οι…πρώην φίλοι σας και με σας θα σκυλιάζουν. Όπως θα κάνει πχ ο Πανσερραικός σήμερα με τον ΑΡΗ ή έκανε ο Αγροτικός και τόσες άλλες ομάδες φέτος. Εκτός αν θεωρείτε τυχαίο ότι οπαδικά ΜΜΕ συγκεκριμένης ομάδας αβαντάρουν κάθε ΣΚ Λαμία και Απόλλωνα. Γιατί ξέρουν ότι ο ΑΡΗΣ θα σκυλιάσει με τον ΠΑΟΚ, αλλά θα σκυλιάσει και με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ όπως ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ.

ΥΓ2 Μόνο νίκη στις Σέρρες και μάχες ως το τέλος…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments