Μέι: Οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. θα είναι «δύσκολες» | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Απριλίου 2017, 14:45 30 Απριλίου 2017, 14:45

Μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές των 27 της ΕΕ και τα σχόλια κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων αποδεικνύουν ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι «δύσκολες».

Η κα Μέι επέμεινε ότι όταν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, δηλαδή έως το Μάρτιο του 2019, θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει και οι όροι της μελλοντικής εμπορικής σχέσης των δύο πλευρών πέρα από τους όρους του «διαζυγίου».

«Εάν δεν μας αρέσει αυτό που θα μας προσφέρουν από τις Βρυξέλλες, θα εξετάσουμε ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία» εξήγησε.

Τόσο στο BBC όσο και σε δεύτερη συνέντευξή της στο ITV, η κα Μέι απέφυγε να δηλώσει, παρά το επίμονο ερώτημα, ότι συμφωνεί με τους Ευρωπαίους στο ότι πρέπει να λυθεί ως προτεραιότητα στις συνομιλίες το ζήτημα του πόσα χρήματα θα καταβάλει η Βρετανία φεύγοντας από την ΕΕ, συνδέοντάς το με τη συμφωνία επί της μελλοντικής σχέσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, ο Γιούνκερ φέρεται να σχολίασε πως η συνάντηση «πήγε πολύ άσχημα». Επίσης, λέγεται πως μίλησε στο τηλέφωνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στην οποία μετέφερε τα εξής: «Βρίσκεται (η Μέι) σε άλλον γαλαξία. Με βάση αυτά που έγιναν στη συνάντηση, μια έλλειψη συμφωνίας είναι πιο πιθανή από την επίτευξή της». 

«Δεν βρίσκομαι σε άλλον γαλαξία» απάντησε σήμερα η Βρετανή πρωθυπουργός και επανέλαβε επίσης ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συμφωνία παρά να επιτευχθεί μια κακή συμφωνία.

Ετικέτες: