Τουλάχιστον 352 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά του ΙΚ | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Απριλίου 2017, 20:40 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 00:06 13 Νοεμβρίου 2017, 0:06

Τουλάχιστον 352 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιδρομών που διεξήχθησαν υπό τον διεθνή συνασπισμών των ΗΠΑ εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία από τότε που άρχισε η επιχείρηση το 2014, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός, στον μηνιαίο απολογισμό του για απώλειες μεταξύ των αμάχων στις επιχειρήσεις του κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης, επισημαίνει ότι εξακολουθεί να αξιολογεί 42 αναφορές για θανάτους αμάχων. Στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται 45 άμαχοι που σκοτώθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Μαρτίου 2017, 80 θάνατοι αμάχων από τον Αύγουστο του 2014 έως σήμερα που δεν είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα και 26 θάνατοι σε τρεις ξεχωριστές επιδρομές τον Μάρτιο.

Η επίσημη καταμέτρηση του στρατού είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνες άλλων οργανώσεων. Η οργάνωση Airwars δήλωσε ότι περισσότεροι από 3.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού.

Στη σημερινή καταμέτρηση περιλαμβάνονται 14 άμαχοι που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή τον Μάρτιο, καθώς και 10 άμαχοι που σκοτώθηκαν σε επιδρομή εναντίον του αρχηγείου του Ισλαμικού Κράτους τον ίδιο μήνα.

«Λυπούμαστε για την ακούσια απώλεια της ζωής των πολιτών… και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και σε άλλους που επλήγησαν από τις επιδρομές αυτές», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείο Άμυνας.

Ετικέτες: