Ελλάδα

Πρωτομαγιά 2017: Μέλη της ΛΑΕ επιχείρησαν να μπουν στο Χίλτον

Πρωτομαγιά 2017: Μέλη της ΛΑΕ επιχείρησαν να μπουν στο Χίλτον
Τα μέλη της ΛΑΕ υπο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έφτασαν έξω από το Χίλτον όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση με τους δανειστές.

Τη στιγμή που οι πορείες του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την εργατική Πρωτομαγιά ολοκληρώνονταν η πορεία της ΛΑΕ υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και έφτασε μέχρι το Χίλτον όπου είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη η συνάντηση υπουργών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.Αφού έσπασαν τον πρώτο φραγμό έφτασαν έξω ακριβώς από την είσοδο του Χίλτον.

«Δεν κυβερνάει το Μαξίμου. Το Χίλτον κυβερνάει. Εδώ είναι η χούντα. Εδώ κυβερνάται η χώρα από την τερατόικα», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Νωρίτερα, έγιναν δυο πορείες στο κέντρο της Αθήνας για την εργατική πρωτομαγιά. ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργατικά συνδικάτα, συνδικαλιστικές ενώσεις, σωματεία συνταξιούχων και εργατοϋπαλλήλων καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι πορεύθηκαν οι μεν πρώτοι στην αμερικανική πρεσβεία και οι δε στην Βουλή. Κλειστό παραμένει όλο το κέντρο.

Σωματεία και επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Τροφίμων – Ποτών, Τύπου – Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών -ριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ. Συνδικάτα Επισιτισμού – Τουρισμού, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Κεντρικού, Δυτικού, Βόρειου Τομέα, Μεσογείων, Συνταξιούχων, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί σύλλογοι. Σωματεία και επιτροπές αγώνα από τον κλάδο της Υγείας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Ανατολικού Τομέα. Σωματεία και επιτροπές αγώνα των ΟΤΑ και της Δημόσιας Διοίκησης, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Σύνταγμα.

Οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι στην καρδιά της Αθήνας έχουν κλείσει, ενώ είναι έντονη η αστυνομική παρουσία, καθώς η πορεία του ΠΑΜΕ πέρασε έξω από το Hilton, την ώρα που η κυβέρνηση και οι δανειστές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το 4ο Μνημόνιο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλά από τα συνθήματα ήταν γραμμένα στα τουρκικά αλλά και τα αραβικά, καθώς οι Έλληνες εργάτες θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι πρόκειται για ένα κοινό αγώνα όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση συμμετέχει και αντιπροσωπεία της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments