Οι σημερινές συγκεντρώσεις στην Αθήνα για την εργατική Πρωτομαγιά | Pagenews.gr
Pagenews Team 1 Μαΐου 2017, 04:31 1 Μαΐου 2017, 4:31

Συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες τιμούν με διαφορετικές συγκεντρώσεις φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά.

Για την τροπολογία που μετατρέπει την πρωτομαγιάτικη απεργία σε υποχρεωτική αργία η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι επιχειρείται να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας.

«Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς υποστήριζαν ίσως, γιατί δεν… κυβερνούσαν», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες.

«Εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και συμπληρώνει: «Αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα».

Οι συγκεντρώσεις αναλυτικά:

– ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ απηύθυναν κάλεσμα σε συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
– Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.00 το πρωί και στη συνέχεια σε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
– Στο Μουσείο θα συναντηθεί στις 10.30 η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό , η ΚΕΕΡΦΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ετικέτες: