Διεθνή

Η βρετανική κυβέρνηση διαψεύδει δημοσίευμα ότι η συνάντηση Μέι-Γιούνκερ ήταν “δύσκολη”

Η βρετανική κυβέρνηση διαψεύδει δημοσίευμα ότι η συνάντηση Μέι-Γιούνκερ ήταν “δύσκολη”
Η Μέι και ο Γιούνκερ δείπνησαν μαζί την περασμένη Τετάρτη, ενόψει των συνομιλιών που πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η βρετανική κυβέρνηση διέψευσε σήμερα το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) που έκανε λόγο για μια “δύσκολη” συνομιλία μεταξύ της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την περασμένη εβδομάδα.

Η Μέι και ο Γιούνκερ δείπνησαν μαζί την περασμένη Τετάρτη, ενόψει των συνομιλιών που πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και οι δύο πλευρές είπαν ότι η συνάντηση αυτή ήταν εποικοδομητική.

Ωστόσο η FAS έγραψε την Κυριακή ότι ο Γιούνκερ δήλωσε πως “φεύγει από την Ντάουνινγκ Στριτ 10 φορές πιο προβληματισμένος” απ’ όσο ήταν προηγουμένως.

“Δεν αναγνωρίζουμε αυτήν την περιγραφή” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνηση. “Όπως ξεκαθάρισαν η πρωθυπουργός και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επρόκειτο για μια εποικοδομητική συνάντηση ενόψει της επίσημης έναρξης των διαπραγματεύσεων”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments