Νέο ραντεβού Τσακαλώτου – Θεσμών το απόγευμα | Pagenews.gr
Pagenews Team 1 Μαΐου 2017, 13:40 1 Μαΐου 2017, 13:40

Μετά τις 17:00 θα υπάρξουν νέες συναντήσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.
Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τις 13:00, ωστόσο ακόμα καθαρογράφονται τα κείμενα της συμφωνίας, εκτός απ’ αυτά που υπάρχει διαφωνία και για τα οποία θα γίνει κουβέντα το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, διευκρινίζοντας ότι με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών «τελειώσαμε όλους τους φακέλους. Δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει. Σήμερα (σ.σ.: Δευτέρα) θα συζητήσουμε τα κείμενα στα οποία έχουμε διαφορά». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν 4-5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα και 4-5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα». Πρόσθεσε δε ότι «σε κάθε μεγάλο τομέα ένα θέμα είναι σημαντικό».

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το ζήτημα με τον προσδιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 μένει κενό, διότι θα γίνει πακέτο με το χρέος.

Νωρίτερα, στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης δήλωσε σχετικά με τις επαφές της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ότι «υπάρχουν 2-3 σημεία, τεχνικά κατά κύριο λόγο, για τα οποία θα ανταλλάξουμε σήμερα κείμενα, πιθανόν και μέσω e-mails. Αφορούν στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στους συμβασιούχους, στην κινητικότητα, στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, στα πάντα».

Ωστόσο, ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε πως «υπάρχουν και σημεία που έχουν λίγο πολιτική χροιά και δημοσιονομικό αντίκτυπο».

Αρχικός στόχος, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ήταν η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί χθες. Πλέον επιχειρείται να βρεθεί λύση επί κειμένων μνημονίων σήμερα, αν και πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώντας τους τραπεζίτες είχε αναφέρει ως χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης στην Αθήνα τις 3 Μαΐου.

Ετικέτες: