Αθλητισμός

Άλλος προπονητής, αλλά και…Λεμονής

Άλλος προπονητής, αλλά και…Λεμονής
Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον επόμενο "εκλεκτό", αλλά ο 57άχρονος παραμένει στην εξίσωση.

​Βρίσκεται υποχρεωτικά πια σε… δεύτερο πλάνο. Η αποστολή του άλλωστε θεωρητικά ολοκληρώθηκε, την Κυριακή στο Αγρίνιο. Η αποστολή που τον έφερε πίσω στον Ολυμπιακό, έτσι ξαφνικά έπειτα από μια δεκαετία. Όχι, δεν ήταν η τελευταία. Πιθανότατα θα υπάρξει και επόμενη…

Αυτό εκτιμούν όσοι καταλαβαίνουν τον ερυθρόλευκο οργανισμό. Δεν είναι πληροφορία. Αίσθηση είναι, αλλά σίγουρα ισχυρή. Η πεποίθηση ότι ο Τάκης Λεμονής θα παραμένει «εντός». Μάλλον όχι με τον συνηθισμένο του ρόλο, αλλά κάπου στον Ρέντη. Θα συνεχίσει στην ομάδα. Αρκεί βεβαίως να το θελήσει και ο ίδιος. Που λογικά θα το θελήσει.

Έκανε καλή δουλειά ο 57άχρονος σε αυτόν τον ένα μήνα και κάτι. Επανέφερε την ηρεμία, κέρδισε παίκτες, απορρόφησε ένα μεγάλο κομμάτι της πίεσης. «Τελείωσε» τη δουλειά στο πρωτάθλημα, έφτασε και ένα δοκάρι μακριά από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Με βάση αυτό που παρέλαβε, και χωρίς να έχει τον χρόνο για σύμμαχο, πήρε σχεδόν το μάξιμουμ. 

Είναι χαρακτηριστικό ένα «στατιστικό» επί των ημερών του. Στα επτά ματς που κάθισε στον πάγκο, ο Ολυμπιακός πέτυχε 15 γκολ. Από αυτά, τα δέκα τα έβαλαν ο Μάριν (3), ο Τσόρι (2), ο Ρομαό (2), ο Ντε Λα Μπέγια (2), ο Καρντόσο (1). Οι ίδιοι είχαν δοκάρια (3 Καρντόσο, 1 Μάριν), είχαν ασίστ (Καρντόσο, Ντε Λε Μπέγια). Πρόσωπα που νωρίτερα στη σεζόν, για μικρό ή μεγάλο διάστημα θεωρούνταν «καμμένα χαρτιά», από τους προκατόχους του.

Τι άλλαξε; Προφανώς η διαχείριση τους. Τίποτα περισσότερο. Ούτε καλύτεροι παίκτες έγιναν, ούτε καλύτεροι επαγγελματίες. Η προσέγγιση, έκανε την διαφορά. Καμιά φορά όμως αυτό που φαίνεται απλό, είναι και το πιο δύσκολο. Αποδείχθηκε χαρακτηριστικά στην περίπτωση του Πάουλο Μπέντο.

Οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για –ένα ακόμη- γερό ανακάτεμα της τράπουλας. Λογικά δεν θα αποφύγουν ούτε φέτος τις «διψήφιες» αλλαγές στο ρόστερ τους. Στην προσπάθεια τους να φτιάξουν κάτι καινούργιο, δεν χρειάζονται μόνο έναν «τεχνοκράτη» προπονητή. Χρειάζονται και ένα περιβάλλον γύρω του, που θα τον βοηθήσει ουσιαστικά. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για κόουτς που ως τώρα στην Ελλάδα, είχε έρθει μόνο για διακοπές.

Η παραμονή του Τάκη Λεμονή μπορεί να γίνει, με αυτή την… κατεύθυνση. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμάσει πολλούς «δικούς» του ανθρώπους σε αντίστοιχους ρόλους. Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι άλλοι όχι. Πριν από μερικά χρόνια, εκεί στην μετάβαση από τον Ζαρντίμ στον Μίτσελ σκέφτηκε τον Αντώνη Νικοπολίδη σε ρόλο «man of the club». Ο Αρτινός όμως, παρότι δημοφιλής, δεν ανταποκρίθηκε. Κυρίως γιατί φαίνεται να έχει την επιθυμία να κάνει καριέρα, ως πρώτος προπονητής.

Ο κόουτς, καριέρα έκανε και μάλιστα πολύ σημαντική. Επιπλέον έχει την αποδοχή. Έχει τις παραστάσεις. Έχει σαράντα χρόνια Ολυμπιακό στην πλάτη. Και όπως αποδείχθηκε σε αυτές τις πέντε-έξι εβδομάδες που ξημεροβραδιάζονταν στον Ρέντη, έχει και τη διάθεση. Τα υπόλοιπα λοιπόν αναμένονται να έρθουν… φυσιολογικά.

Και όσο για τον «επόμενο» εκλεκτό. Προς το παρόν η κατάσταση είναι σε διαδικασία αναμονής. Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση στον Ρεμί Γκαρντ. Απάντηση όμως ακόμη δεν έχει. Λογικά μέσα στα επόμενα 24ώρα το πράγμα θα ξεκαθαρίσει. Δεν υπάρχει άλλωστε πολύς χρόνος. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να «τρέξουν» τον σχεδιασμό. Το είπε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Άρα, έρχονται εξελίξεις…

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments