Τι αλλάζει με τη συμφωνία: 30 Κυριακές τον χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα σε τουριστικές περιοχές | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Μαΐου 2017, 10:36 2 Μαΐου 2017, 10:36

Υπάρχει λευκός καπνός στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στο περιθώριο των εγκαινίων ενός ακόμη Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στην Πατησίων στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε και στις αλλαγές που αναμένεται να φέρει η συμφωνία στη λειτουργία των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές. mΌπως ανέφερε, περί τις 30 Κυριακές το χρόνο, αντί για οχτώ που ισχύει σήμερα θα επιτρέπεται να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων περιοχών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι περιοχές όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, χωρίς τους υφιστάμενους περιορισμούς σε τετραγωνικά μέτρα και σε ιδιοκτησιακή μορφή, θα είναι στο δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα στο ιστορικό κέντρο, στην παραλιακή ζώνη της Αττικής και δη από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε κάποιες περιοχές του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην περιοχή γύρω από το Αεροδρόμιο των Σπάτων.

Αν και δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη, ο καθορισμός των περιοχών ως τουριστικών αναμένεται να γίνεται κεντρικά, από το υπουργείο, και όχι από τους αντιπεριφερειάρχες.

«Φυσικά διαφωνούσαμε, αλλά αυτό είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό ως εκσυγχρονισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός αναφερόμενος στο θέμα των Κυριακών.

Ετικέτες: