pagenews.gr / Ελλάδα / Σοκάρει η απολογία του παιδοκτόνου για τη δολοφονία της Στέλλας: Δεν είχα αίσθηση τι έκανα
Σοκάρει η απολογία του παιδοκτόνου για τη δολοφονία της Στέλλας: Δεν είχα αίσθηση τι έκανα | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Μαΐου 2017, 14:33 2 Μαΐου 2017, 14:33

Ο 61χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 6χρονη κόρη του Στέλλα και στη συνέχεια την πέταξε στα σκουπίδια, σόκαρε με όσα υποστήριξε στην απολογία του στην 15η ανακρίτρια.


Στην απολογία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Την επίμαχη μέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση του χώρου – χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε, αντιδρώντας στο μπάνιο της, που επιχείρησα να την βοηθήσω, ήταν κάτι εκτός συνειδητότητός μου 100%…». 


Η τραγική ειρωνεία είναι πως, την ώρα που ο 61χρονος απολογείτο στην ανακριτρια, η 6χρονη κόρη του κηδευόταν εκτός Αθηνών. 


Αμέσως μετά την απολογία, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο τον παιδοκτόνο και στη συνέχεια φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του ανακριτικού γραφείου, προκειμένου προφανώς να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος, κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, τον αποδοκίμασε έντονα, φωνάζοντας του «σατανά» και «δολοφόνε».


Το απολογητικό υπόμνημα 


«Τραγικό συμβάν» ήταν για τον παιδοκτόνο που πήρε ήδη το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού η αποτρόπαια δολοφονία της 6χρονης κόρη του για την οποία προσπάθησε να βρει κάθε άλλοθι που θα μπορούσε να αναζητήσει, στην προσπάθειά του να πείσει πως δεν καταλάβαινε τι έκανε. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι προσπάθησε αυτές τις ημέρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας μία σακούλα σκουπιδιών, όπως αυτή δηλαδή μέσα στην οποία έβαλε το άψυχο κορμάκι της 6χρονης Στέλλας για να το εξαφανίσει.


Επαναλαμβάνοντας μονότονα «δεν απαντώ» ο συνταξιούχος αστυνομικός επιχείρησε να αποφύγει τις δύσκολες ερωτήσεις της ανακρίτριας ζητώντας μόνο να εξεταστεί από ψυχίατρο. Στην προσπάθειά του δε να κερδίσει τη συμπάθεια στο πρόσωπό του, « εκμυστηρεύτηκε» στην ανακρίτρια πως όταν ήταν μικρό παιδί είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης , κάτι όμως που δεν έχει αναφέρει ουδέποτε στο παρελθόν, ούτε καν στη σύζυγό του. Άλλωστε όπως υποστήριξε, ποτέ δεν είχε ζητήσει για αυτό ψυχολογική βοήθεια παρότι, όπως είπε, ήταν η αιτία να πέσει σε κατάθλιψη. Για τη σύζυγό του η οποία δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής, οι ισχυρισμοί αυτοί του συνταξιούχου αστυνομικού είναι στον αέρα. 


Ο δικηγόρος της συζύγου του κατηγορουμένου δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο ο παιδοκτόνος να είχε προμελετήσει το έγκλημα, όπως «προδίδει» η μεθοδικότητα με την οποία προσπάθησε να το καλύψει εκ των υστέρων. Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Σπ. Δημητρίου, τίποτα δεν δείχνει πως ήταν σε πανικό, όπως υποστηρίζει, στο απολογητικό του υπόμνημα ο συνταξιούχος αστυνομικός.


Ο κατηγορούμενος αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημα που κατέθεσε: «Η οικογένειά μου ήταν πολυμελής και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσα ιδιαίτερα αντίξοες.


Στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου περίπου 6-7 ετών εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου- ψυχική μου – πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε με ό,τι φοβέρες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.


Ουδέποτε είχα όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από οικογενειακό ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας ευεργετικής συμπαράστασης. Αρχές της δεκαετίας 90 παντρεύτηκα τη σύζυγο μου Ελληνίδα του Καναδά με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Από το γάμο αυτό απέκτησα 2 τέκνα, ηλικίας 25 η θυγατέρα και 23 ο γιος μου σήμερα, πλήρως αποκατεστημένα. Ο χωρισμός μου με την πρώτη σύζυγο οπωσδήποτε σηματοδότησε τα ξεκινήματα μιας περιόδου καταθλίψεως μου που βαθμιαία έκτοτε με έχει κατακυριεύσει.


Βεβαίως μετά το διαζύγιο μου παντρεύτηκα τη νυν σύζυγό μου (…).Τα προβλήματα από την κατάθλιψη εγίνοντο πιο έντονα προϊόντος του χρόνου και ο λόγος αυτό με υποχρέωσε να επισκεφθώ πολλάκις και επανειλημμένα τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως σήμερα.


Υποστηρίζει πως θα καταθέσει τους σχετικούς φακέλους των επισκέψεών του, ενώ ήδη ένας από τους γιατρούς αναφέρει ότι τον έχει επισκεφθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και προσθέτει περιστατικό όπου κατά την κράτηση επιχείρησε να αυτοκτονήσει, υποστηρίζοντας ότι έχει καταγραφεί περιστατικό αφαίρεσης μαύρης σακούλας από το προσωπικό καθαρισμού.


Αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια έντονα συναισθήματα υποτιμήσεως μου, απαξιώσεως μου και έλλειψης ευγνωμοσύνης από τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά.


Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή σύζυγός μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα πιν και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου όπως αποκαλύφθηκε την επομένη με αυτά να πληρώσει το δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεως μου.


Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρο – χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων.


Δεχθείτε το πένθος μου όχι μόνο λόγω των αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα, όχι μου γιατί βρίσκομαι κάτω από την επήρεια ισχυρών φαρμάκων αλλά και οπωσδήποτε δεν είμαι στην κατάσταση της νηφαλιότητας εκείνης που κρίνεται αναγκαία ούτως έστω α απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση σας.


Τα δικαίωμα σιωπής επέλεξε να ασκήσει, απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας. 


«Αναφέρομαι στο από 2-5-2017 απολογητικό υπόμνημα το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω ως αληθές και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
Ερώτηση : Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία;
Απάντηση : Δεν απαντάω
Ερώτηση : Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας;
Απάντηση : Δε απαντάω
Ερώτηση : Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;
Απάντηση : Δεν απαντάω
Ερώτηση : Προσπαθήσατε να την βοηθήσετε;
Απάντηση : Δεν απαντάω
Αρνούμαι να απαντήσω τι προβλήματα ύπνου έχω και για το θέμα της κατάθλιψης. Αιτούμαι την εξέταση μου από ειδικό ψυχίατρο.
Ερώτηση : Χτυπήσατε το παιδί πριν το σκοτώσετε;
Απάντηση : Δεν απαντάω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο».

Ετικέτες: