Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να χτυπήσει τις ΗΠΑ με πυρηνικά | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Μαΐου 2017, 17:25 2 Μαΐου 2017, 17:25

Τις ΗΠΑ έχει βάλει στόχο με τα πυρηνικά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της κορεάτικης εφημερίδας Rodong Sinmun.


Το δημοσίευμα γράφει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό site Pravda,  πως ο στρατηγικός στόχος της Πιονγκγιάνγκ είναι οι αμερικανικές πολιτείες και το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο θα χτυπηθεί με πυρηνικά, προκαλώντας τον θάνατο εκατομμυρίων Αμερικανών. 


«Το χτύπημα θα είναι μία ανελέητη τιμωρία. Μετά από αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν τελειώσει», γράφει με σιγουριά.


Η απειλή είναι σοβαρή, όπως έχει ομολογήσει και στο συμβούλιο του ΟΗΕ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει φτάσει στο επίπεδο να εκτοξεύσει πυρηνικό πύραυλο που θα είναι ικανός να φτάσει έως την ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών, απειλώντας Αμερικανούς πολίτες.


Ο αμερικανικός στόχος πλησιάζει στην κορεατική χερσόνησο, ενώ η ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν φαίνεται να πτοείται, εκτοξεύοντας καθημερινά απειλές για πυρηνικό πόλεμο. Στην Ουάσιγκτον δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βόρεια Κορέα, παρ’ ότι υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις τόσο από την Κίνα, όσο και από τη Ρωσία, οι οποίες έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική τους παρουσία στα σύνορά τους.

Ετικέτες: