Νάξος: Ο αθλητικός τουρισμός αυξάνει τις κρατήσεις στο νησί | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Μαΐου 2017, 11:29 2 Μαΐου 2017, 11:29

Επαγγελματίες και φορείς της Νάξου δηλώνουν αισιόδοξοι για τη φετινή τουριστική κίνηση στο νησί, βασιζόμενοι στα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται στο νησί.

Ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το νησί ντύθηκε στα γιορτινά προκειμένου να υποδεχθεί δυο αθλητικές διοργανώσεις, που έδωσαν και το σύνθημα της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Το Naxos Trail Race 2017, που ξεπέρασε τις 260 συμμετοχές ήταν αυτό ξεχώρισε από τις αθλητικές διοργανώσεις κυρίως λόγω του αριθμού των συμμετοχών. Τις ίδιες ημερομηνίες εξάλλου φιλοξενήθηκε και το Naxos Adventure Rally 2017, κατά τη διάρκεια του οποίου λάτρεις των δικύκλων «όργωσαν» το νησί των Κυκλάδων.

Οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων του νησιού κάνουν λόγο για διψήφια ποσοστά ανόδου στις αφίξεις τουριστών σε σχέση με πέρυσι, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, πέραν του εξαμήνου.

Η περίοδος αιχμής για το νησί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι το τέλος της άνοιξης και οι αρχές του φθινοπώρου (Μάιος -Σεπτέμβριος), ειδικά για τις παραλίες και τα θαλάσσια σπορ. Οι λάτρεις του αθλητισμού μπορούν να κάνουν πεζοπορία και ποδηλασία όλο τον χρόνο, ενώ ο λάτρεις της γαστρονομίας επίσης μπορούν αν εξερευνήσουν τα διάφορα εποχιακά προϊόντα του νησιού.

Ετικέτες: