Οικονομία

Τσακαλώτος για τη συμφωνία: Εγιναν αμοιβαίοι συμβιβασμοί

Τσακαλώτος για τη συμφωνία: Εγιναν αμοιβαίοι συμβιβασμοί
"Με κάποια είμαστε ευχαριστημένοι, ορισμένα μας στεναχωρούν" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών έξω από το Χίλτον.

Μετά την ολονυχτία στο Χίλτον και το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς, ο υπουργός Οικονομικών λίγο πριν τις 6 το πρωί, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, περιγράφοντας το τι έγινε αλλά και τα βήματα που θα ακολουθηθούν. 

“Υπάρχει άσπρος καπνός για την τεχνική συμφωνία σε όλα τα θέματα. Αυτό σημαίνει ότι από τη μία μεριά η ελληνική κυβέρνηση αυτό που έχει να κάνει τώρα είναι να το εφαρμόσει, είτε αυτό είναι με νόμοθέτηση είτε με δευτερογενή νομοθεσία και ανοίγει η συζήτηση για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους” είπε και πρόσθεσε:

“Οπότε από αύριο σε όλα τα επίπεδα δουλεύει η κυβέρνηση και για την εφαρμογή του προγράμματος αλλά και τη συμβολή του στο δεύτερο σκέλος. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν τώρα οι συζητήσεις για το χρέος. Γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τα μέτρα και τα αντίμετρα που ήταν το μεγάλο κομμάτι”.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρόσθεσε: “Όπως καταλάβαινετε γίνανε αμοιβαίοι συμβιβασμοί, με μερικά πράγματα είμαστε ευχαριστημένοι με μερικά πράγματα είμαστε λιγότερο ευχαριστημένοι”.

Οπως διευκρίνισε “έγιναν και θετικά πράγματα στο επίπεδο του ότι δεν μας ζήτησαν επιπλέον μέτρα για το 2018 και ότι κερδίσαμε αρκετές επιχειρήσεις που ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ πηγαίνουν στην ΕΔΗΣ (Υπερταμείο) που υπάρχει μια εντελώς διαφορετική λογική όπως τα αεροδρόμια. Προφανώς και τα αντίμετρα είναι στα θετικά. Είναι άλλα που μας στεναχωρούνε περισσότερο”.

Για τις Κυριακές “υπάρχει μια διεύρυνση και στις τουριστικές περιοχές και στους τουριστικούς μήνες” σημείωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε τέλος, ότι “στο πλαίσιο της συζητήσης για το χρέος, τα πλεονάσματα για μετά το 2018 είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Και στα δύο κείμενα αυτά είναι σε παρενθέσεις γιατί αυτή η συζήτηση δεν γίνεται στο δικό μας επίπεδο (σ.σ.: σε επίπεδο τεχνικών αποστολών) αυτή η συζήτηση γίνεται στο επίπεδο του Eurogroup όπου είναι τα κράτη-μέλη και το ΔΝΤ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments