Πολιτική

Έρευνα ProRata: Το 64% των πολιτών επιθυμεί τη δημιουργία νέου κόμματος με φρέσκα πρόσωπα

Έρευνα ProRata: Το 64% των πολιτών επιθυμεί τη δημιουργία νέου κόμματος με φρέσκα πρόσωπα
Δεν ψηφίζουν ούτε Γεννηματά, ούτε Θεοδωράκη.

Η πλειοψηφία των πολιτών που αυτοτοποθετούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τους υπάρχοντες σχηματισμούς της Κεντροαριστεράς, αλλά και για τις ηγεσίες τους.

Σε έρευνα της ProRata, που διενεργήθηκε από τις 24 μέχρι τις 27 Απριλίου και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», η πλειοψηφία των πολιτών προτιμά τη δημιουργία νέου σχηματισμού με νέους σε ηλικία πολιτικούς πρωταγωνιστές. Η πλειοψηφία αποστασιοποιείται από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο ένας στους τρεις δηλώνει μεγαλύτερη συγγένεια με την πρώτη.

Το 45% θεωρεί ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται πολιτικά σε ίση απόσταση από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η εμπειρία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου έχει αφήσει το αποτύπωμά της, αφού το 34% θεωρεί ότι είναι πιο κοντά η Ν.Δ., όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Το 15% βλέπει πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 6% απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Ως προς το τι θα θεωρούσαν πιθανό να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, το 78% αποκλείει την ψήφο στο Ποτάμι με τη συνεργασία των τριών (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης) και το 64% στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με αρχηγό τη Φώφη Γεννηματά.

«Πολύ πιθανό» λέει για το πρώτο σχήμα το 5% και για το δεύτερο το 16%, «ίσως» το 16% και το 18%, αντίστοιχα, και «Δ.Ξ/Δ.Α.» 1% και 2%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments