Πολιτική

Μητσοτάκης: Εξαπάτησαν τον λαό και έφεραν 4ο μνημόνιο

Μητσοτάκης: Εξαπάτησαν τον λαό και έφεραν 4ο μνημόνιο
Επίθεση του προέδρου της ΝΔ στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, έκανε λόγο για τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία φέρνει πρόσθετα βάρη μισού δισ ευρώ για το 2018 αλλά και μόνιμα μέτρα 2% το ΑΕΠ, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξαπάτησε το λαό.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, όταν τα μέτρα πάνε στη Βουλή, η ΝΔ θα κάνει το καθήκον της εξηγώντας ακριβώς τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. «4ο μνημόνιο χωρίς επιπρόσθετη χρηματοδότηση, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμα χρόνια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ αναφερόμενος στα «περιβόητα αντίμετρα» σημείωσε ότι αυτά θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε το στόχο του υψηλού πλεονάσματος του 3,5% ή 3.7%.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη συμφωνία χωρίς να πετύχει καμία ρητή δέσμευση για το χρέος και την πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση. «Ο λογαριασμός Τσίπρα -Καμμένου φτάνει στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι πρόκειται για 8,5 φορές περισσότερο από το mail Χαρδούβελη και 4 φορές περισσότερο από αυτά που ζητούσε το ΔΝΤ το 2014.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι συμφώνησε σε ένα μνημόνιο για να παραμείνει στην εξουσία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τρεις φορές και για αυτό κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τις εκλογές» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία» και ότι οι δανειστές ζήτησαν μέτρα έως το 2020 επειδή δεν εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments