Πολιτισμός

Ο Yann Tiersen τον Ιούλιο στην Αθήνα

Ο Yann Tiersen τον Ιούλιο στην Αθήνα
Για μία εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στις 13 Ιουλίου, υπό την Αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ο Yann Tiersen έρχεται στην Αθήνα, για μία εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στις 13 Ιουλίου, υπό την Αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου από το δίκτυο viva.gr.

«Δεν είμαι κλασικός συνθέτης, δεν έχω κλασική μουσική παιδεία, χώρος μου είναι τα στούντιο και η σκηνή». Πράγματι, ο Yann Tiersen δεν έχει τίποτα το κλασικό. Οι μελωδίες του, μινιμαλιστικές, νοσταλγικές, αρκετές φορές μυσταγωγικές, επαναπροσδιορίζουν την έννοια του κλασικού και επάξια τοποθετούν τον ίδιο στον πυρήνα της νεότερης γαλλικής μουσικής σκηνής. «Πολλοί θεωρούν ότι γράφω soundtrack. Όχι, απλά τα τραγούδια μου μπορεί να ταιριάζουν σε κάποια ταινία ή σε κάποιο σκηνοθέτη», λέει ο ίδιος.

Οι μουσικές του έχουν ντύσει το πολυαγαπημένο «Amélie» και το σημαντικό δημιούργημα του γερμανικού κινηματογράφου «GoodBye Lenin». Οι ηλεκτρισμένοι ήχοι, ερωτικοί κι ευαίσθητοι, εύθραυστοι κι αποφασιστικοί, φινετσάτοι και πανκ είναι το νοητό νήμα που συνδέει τις δύο ταινίες. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον δει συνοδεία πότε ενός πιάνου, πότε ενός δαιμονικού βιολιού, σε μια απέριττα, μυσταγωγική βραδιά. Το τελευταίο του πρότζεκτ, «Εusa», είναι μια εξερεύνηση των ήχων και της ατμόσφαιρας του μικρού νησιού στο οποίο ζει, της Ushant, απέναντι από τις ακτές της Βρετάνης, γραμμένων σε πιάνο.

Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινούν από 25 ευρώ και φθάνουν τα 60.

Συγκεκριμένα: Άνω Διάζωμα: τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ (early bird), και μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 33 ευρώ.

Κάτω Διάζωμα Ζώνη Γ΄: 40 ευρώ, Ζώνη B΄: 45 ευρώ, Ζώνη A΄: 50 ευρώ , Διακεκριμένη Ζώνη Β΄: 55 ευρώ, Διακεκριμένη Ζώνη Α΄: 60 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments