Πολιτισμός

Χρυσός Φοίνικας γεμάτος διαμάντια

Χρυσός Φοίνικας γεμάτος διαμάντια
Tα 118 γραμμάρια από ατόφιο χρυσάφι του κατ’ εξαίρεση αυτού Φοίνικα θα είναι διακοσμημένα με 167 διαμάντια βάρους 0,694 καρατίων, σαν γαλαξιακή σκόνη στο φύλλωμα και τον κορμό.

Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών με τον οποίο θα βραβευτεί, στις 28 Μαΐου, η καλύτερη ταινία του κινηματογραφικού Φεστιβάλ, θα είναι γεμάτος από διαμάντια προκειμένου να εορταστούν τα 70 χρόνια του κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Η παραπάνω πληροφορία «έρχεται» με ανακοίνωσή του ο ελβετικός Οίκος κοσμημάτων Chopard. 

Όπως ανέφερε ο επίσημος χορηγός του Φεστιβάλ, τα 118 γραμμάρια από ατόφιο χρυσάφι του κατ’ εξαίρεση αυτού Φοίνικα θα είναι διακοσμημένα με 167 διαμάντια βάρους 0,694 καρατίων, σαν γαλαξιακή σκόνη στο φύλλωμα και τον κορμό.

Τα διαμάντια του Φοίνικα της 70ής επετείου προέρχονται από προμηθευτή πιστοποιημένο από το Responsible Jewellery Council, τον μεγαλύτερο διεθνή Οργανισμό στην καθιέρωση ηθικών προδιαγραφών. Το βραβείο σχεδιάστηκε το 1998 από την Καρολίν Σόιφελε, την συμπρόεδρο του Οίκου Chopard, ο οποίος προμηθεύει κάθε χρόνο το έπαθλο αξίας 20.000 και πλέον ευρώ, ως αντάλλαγμα για την επίσημη συνεργασία.

Ο Φοίνικας από χρυσό 18 καρατίων βρίσκεται πάνω σε ορεία κρύσταλλο βάρους ενός κιλού που είναι κομμένη σε σχήμα διαμαντιού και είναι κάθε φορά διαφορετική, καθώς η φύση δεν δίνει ποτέ δύο όμοιους κρυστάλλους. Ο κορμός του Φοίνικα διακοσμείται με 19 φύλλα σκαλισμένα στο χέρι, ενώ η βάση του έχει σχήμα καρδιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments