Αθλητισμός

Απεμπλοκή των διαιτητών από τις ΕΠΣ!

Απεμπλοκή των διαιτητών από τις ΕΠΣ!
Να σταματήσει η χειραγώγηση των διαιτητών από τις Ενώσεις τους με πλήρη απεμπλοκή από αυτές, συμφώνησαν Βασιλειάδης και ΕΠΟ! Τι ειπώθηκε για εκλογές, επιτροπές και τελικό Κυπέλλου.

​Η διαιτησία ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ.

Μια από τις λύσεις που τέθηκαν επί τάπητος, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν απόλυτα στην προοπτική αυτή, ήταν το να απεμπλακούν οι διαιτητές των επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τις Ενώσεις στις οποίες σήμερα ανήκουν.

Η πολιτική ηγεσία, αλλά και η ηγεσία της ομοσπονδίας, θεωρούν πως κάνει μεγάλη ζημιά στον χώρο η εξάρτηση των διαιτητών από τις ΕΠΣ οι οποίες τους χειραγωγούν, τάζοντάς τους προώθηση, ανόδους και διεθνοποιήσεις.

Στην άποψη ότι πρέπει να πάψει το πάρε-δώσε διαιτητών με Ενώσεις υπήρξε απόλυτη ταύτιση και σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαιτητές που σφυρίζουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, δεν θα ανήκουν πλέον σε κάποια Ένωση, αλλά θα μετατραπούν π.χ. σε «διαιτητές ΕΠΟ».

Για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, οι διαιτητές θα εξακολουθούν να ανήκουν στις Ενώσεις τους.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε ταύτιση απόψεων σε σειρά ριζοσπαστικών λύσεων, όπως το να υπάρχει αντιπροσωπευτικότερο εκλογικό σχήμα, με τη συμμετοχή των γυναικών, του ποδοσφαίρου άμμου και σάλας, των προπονητών, των παικτών και των διαιτητών. Πιθανότατα θα αυξηθεί και η συμμετοχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Βασιλειάδης και ΠΔΕ, εξάλλου, συμφώνησαν στο να μην υπάρχουν οι δεκάδες επιτροπές που υπήρχαν στο παρελθόν για να «βολεύονται» οι πρόεδροι Ενώσεων που ήταν αρεστοί στην εκάστοτε διοίκηση.

Όλα αυτά θα συμπεριληφθούν στην ατζέντα με την οποία Βασιλειάδης και ΠΔΕ θα πάνε στις 18 Μαΐου στη ΦΙΦΑ. Και σύμφωνα με πληροφορίες, η παγκόσμια συνομοσπονδία είναι θετική σε όλα τα παραπάνω, καθώς θεωρεί πως έτσι εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η διαφάνεια.

Αναφορικά, τέλος, με τις εκλογές στην ΕΠΟ, θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το εκλογικό σύστημα (άρση της διάταξης Ορφανού) και οι αρχαιρεσίες να γίνουν σύμφωνα με όσα θα προβλέπει το Καταστατικό της ομοσπονδίας.

Μέσα από την συζήτηση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και της διοίκησης της ΕΠΟ, διαφάνηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά μέσα στον Ιούνιο.

Να σημειωθεί πως ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε την ΠΔΕ της ΕΠΟ ότι θα δώσει το παρών στον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο, ενώ τους είπε ότι θα βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούν.

Όπως ειπώθηκε μέσα στη συνάντηση (και μετά από ενημέρωση που παρείχε ο αρμόδιος μηχανικός), τα πάντα στο Πανθεσσαλικό θα είναι έτοιμα ως την Πέμπτη το βράδυ.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments