Αθλητισμός

Σιδηρόπουλος ή Κομίνης ο διαιτητής του τελικού!

Σιδηρόπουλος ή Κομίνης ο διαιτητής του τελικού!
Δύο επιλογές έχει η ΚΕΔ για τον τελικό του Κυπέλλου. Διαβάστε γιατί καταλήγει σε αυτούς τους δύο και για ποιο λόγο αποκλείονται οι υπόλοιποι διεθνείς.

​Ανάμεσα σε δύο διαιτητές έχει να επιλέξει η ΚΕΔ για το ποιος θα διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου του προσεχούς Σαββάτου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ο ένας είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος και ο άλλος ο Γιώργος Κομίνης.

Ουδείς άλλος από τον πίνακα των διεθνών διαιτητών δεν μπορεί να επιλεγεί για το συγκεκριμένο ματς, καθώς:

Ο Χάρης Καλογερόπουλος και ο Τάσος Παπαπέτρου είναι από την Αθήνα και παρόλο που ο κανονισμός δεν θέτει περιορισμούς και δεν απαγορεύει τον ορισμό τους, η ΚΕΔ δεν θα τους επιλέξει λόγω εντοπιότητας.

Ο Σταύρος Μάνταλος είναι απίθανο να οριστεί, αφού έχει μείνει εκτός ορισμών από τις 19 Φεβρουαρίου, όταν είχε διευθύνει το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 και αποκλείεται να επανέλθει κατ’ ευθείαν σε τόσο μεγάλο ματς.

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος είναι μια απαγορευτική επιλογή για την ΚΕΔ, η οποία ναι μεν του έχει δώσει φέτος αρκετούς ορισμούς, ωστόσο δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των φιλάθλων και του ποδοσφαιρικού κόσμου λόγω παρελθόντος.

Φυσικά, δεν μπορεί να οριστεί και ο Γιώργος Κύζας μετά τον θόρυβο που έχει σηκωθεί για τον ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ έτσι κι αλλιώς είναι και τιμωρημένος μετά το ματς της Τούμπας.

Μοναδικές επιλογές, συνεπώς, είναι ο Σιδηρόπουλος και ο Κομίνης.

Ο πρώτος κάνει μια κακή –γενικώς- χρονιά, ωστόσο στον ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, είχε μια καλή διαιτησία σε ματς με μεγάλη ένταση και δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση είναι ο μοναδικός Έλληνας διαιτητής που ανήκει στην κατηγορία elite της UEFA, ενώ στον αντίστοιχο περσινό τελικό του Κυπέλλου, είχε αριστεύσει. Αν δεν οριστεί ως πρώτος διαιτητής, είναι απίθανο να οριστεί ως επιπρόσθετος λόγω… ονόματος και φήμης.

Ο Κομίνης από την άλλη, είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας διαιτητής, με πολύ καλές διαιτησίες φέτος και με ελάχιστα λάθη που δεν αλλοίωσαν κάποιο αποτέλεσμα. Φυσικά δεν έχει την εμπειρία του Σιδηρόπουλου (είναι διεθνής 3ης κατηγορίας), ωστόσο φέτος έχει ήδη σφυρίξει σε δύο ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ του χρεώνει ότι δεν είδε το χέρι του Χουλτ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου στην Λεωφόρο (ήταν επιπρόσθετος). Αν στον τελικό οριστεί εν τέλει ο Σιδηρόπουλος, ο Κομίνης θα είναι σίγουρα ένας από τους επιπρόσθετους.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments