Αυτοδιοίκηση

Δούρου: Κρίσιμος παράγοντας για την ανάταση της οικονομίας οι Περιφέρειες

Δούρου: Κρίσιμος παράγοντας για την ανάταση της οικονομίας οι Περιφέρειες
Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις για να δοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση ο ρόλος που θα είναι επ' ωφελεία των κοινωνιών.

«Σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός με μέλη του υπουργικού συμβουλίου αναγνώρισε τον ρόλο που μπορεί να έχει ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένας, ουσιαστικά, κρίσιμος παράγοντας για το μεγάλο στοίχημα της ανάτασης της εθνικής οικονομίας», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά τη συνάντηση των περιφερειαρχών της χώρας με τον πρωθυπουργό, για το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Κατά τη συζήτηση, υπογράμμισε η περιφερειάρχης, επισημάνθηκε ότι το ελληνικό κράτος, η κεντρική κυβέρνηση, καθυστερημένα, και «ουσιαστικά για πρώτη φορά, αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε μία σύζευξη μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των Περιφερειών, μέσω του επιτελικού συντονιστικού ρόλου που παίζουν, καθώς λόγω της θέσης τους, γνωρίζουν καλά την κοινωνική πραγματικότητα, διαχειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα και βάζουν στόχους αναπτυξιακούς για την τοπική κοινωνία».

Βεβαίως, πρόσθεσε, αυτή η σύζευξη δεν θα οδηγήσει πουθενά εάν, εν τω μεταξύ, δεν προχωρήσουμε στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, έτσι ώστε να δοθεί στις Περιφέρειες και στην τοπική αυτοδιοίκηση εκείνος ο ρόλος που θα είναι επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών, των Ελλήνων και των Ελληνίδων που δοκιμάζονται και από την κρίση χρέους και από την κρίση πολιτικής».

Ερωτηθείσα εάν η συζήτηση επεκτάθηκε στο ζήτημα της «κανονιστικής αρμοδιότητας», η περιφερειάρχης τόνισε: «μιλήσαμε για μία μεγάλη γκάμα θεμάτων, μιας και που ορθά επισημάνθηκε, η τελευταία φορά που είχαμε δει τον πρωθυπουργό ήταν πριν ένα χρόνο. Κι έτσι είχαμε τη δυνατότητα να μη σταθούμε μόνο στα πενταετή επιχειρησιακά προγράμματα που έχουν ψηφίσει οι 13 Περιφέρειες της χώρας, αλλά και να δούμε τον καταστατικό ρόλο του αιρετού, που όλα δείχνουν, και με την παρουσία του αρμόδιου υπουργού, του κ. Σκουρλέτη, ότι έχει γίνει αντιληπτός και κατανοητός».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments