Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ λέει “ναι” στην εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Η ΚΕΔΕ λέει “ναι” στην εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
Μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Παρών» στην εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δηλώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, σε δήλωσή του, μ΄αφορμή τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους 13 περιφερειάρχες, στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζει ότι «έπρεπε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια για να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με την Αυτοδιοίκηση, της οποίας ο ρόλος είναι κρίσιμος και καθοριστικός στην προσπάθεια» αυτή.

O ίδιος εκφράζει την ελπίδα ότι «η πρωτοβουλία να μην εξαντληθεί σε αυτή τη συνάντηση, να μην έχει μόνον επικοινωνιακό υπόβαθρο, αλλά να έχει και πολιτικό περιεχόμενο. Και για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ακούσει και τους εκπροσώπους των Δήμων της χώρας, ο ρόλος των οποίων είναι κομβικός, αφού χωρίς τοπική ανάπτυξη, δεν μπορεί να υπάρξει και εθνική ανάπτυξη».

Ο κ. Πατούλης, αναγνωρίζει ότι «τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και η κρίση αξιών που τα συνοδεύει, έχουν ρίζες στις παθογένειες των προηγούμενων δεκαετιών. Δεν είναι αποτέλεσμα της τελευταίας διετούς διακυβέρνησης. Αποτελεί όμως προσθέτει πράξη ευθύνης για όλους ανεξαιρέτως, η αντιμετώπιση των παθογενειών αυτών», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακόμα δηλώνει ότι «η Πατρίδα χρειάζεται μια ουσιαστική πολιτική αλλαγή, σε πρόσωπα, συμπεριφορές, ιδέες και νοοτροπίες. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή που θα συνοδεύεται από ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Οικονομίας, που θα συν-διαμορφωθεί από όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας. Ένα σχέδιο που θα υπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας κι όχι τις επιδιώξεις των δανειστών μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments