Ελλάδα

Κατεπείγουσα έρευνα για τις κλειτοριδεκτομές στην Ελλάδα

Κατεπείγουσα έρευνα για τις κλειτοριδεκτομές στην Ελλάδα
Μετά από καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το βάρβαρο έθιμο της κλειτοριδεκτομής εφαρμόζεται και στη χώρα μας με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ανήλικων κοριτσιών που υφίστανται το μαρτύριο του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων. 

«Η έρευνα θα διενεργηθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο και σε βάθος καθόσον πρόκειται περί βαρβαρότητας που δεν δύναται να γίνει ανεκτή από την Ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και θα διενεργηθεί από εισαγγελικό λειτουργό που θα διερευνήσει τη βασιμότητα των σχετικών καταγγελιών που κάνουν λόγο για μεταφορά του απάνθρωπου αυτού εθίμου και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζόμενου εδώ και χρόνια σε πασίγνωστη ΜΚΟ που ασχολείται με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το «έθιμο» αυτό εξαπλώνεται και στη χώρα μας. Αρκετά μέλη μειονοτήτων που θεωρούν καθήκον τους να ακρωτηριάσουν τα ανήλικα κορίτσια τους, επικαλούμενα λόγους ηθικής και θρησκευτικής υπακοής, επιστρατεύουν εξειδικευμένους «κόφτες» οι οποίοι αναλαμβάνουν έναντι αμοιβής. 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ιδιαίτερα στην Αθήνα και τα hot spots, μία μικρή βιομηχανία από «θεραπεύτριες» αλλά και ιμάμηδες προχωρούν στην κλειτοριδεκτομή των κοριτσιών που είναι κάτω των 15 ετών τα οποία ήρθαν με τους γονείς τους στην Ελλάδα. Κορίτσια από το Πακιστάν, την Ινδονησία, τη Σομαλία υφίστανται τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων τους, χωρίς να τηρούνται οι εγγυήσεις υγιεινής προφύλαξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments