Ελλάδα

Μεταφέρεται από την Παιανία το Κέντρο Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία»

Μεταφέρεται από την Παιανία το Κέντρο Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία»
Σταματάει τη λειτουργία του στο κτίριο «Περιβολάκι» στην Παιανία το Κέντρο Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία» και τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται εκεί θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ασυνόδευτα παιδιά..

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου», της οργάνωσης που έχει αναλάβει τη λειτουργία της δομής σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο λόγος είναι «ότι οι ιδιοκτήτες (σ.σ. το σωματείο «Περιβολάκι») δεν ήθελαν να συνεχίσουν να μας το παραχωρούν, φαντάζομαι γιατί θέλουν να το χρησιμοποιήσουν όπως το χρησιμοποιούσαν πριν (σ.σ. ως κέντρο για παιδιά με αυτισμό)».

Εξάλλου, αν και πρόθεση των «Γιατρών του Κόσμου» ήταν να αγοράσουν το συγκεκριμένο κτίριο, το κενό στη χρηματοδότηση της δομής που προκύπτει μετά την ολοκλήρωση της παρούσας χρηματοδότησης από τη Γενική Διεύθυνση για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG HOME) τον τρέχοντα μήνα «δημιούργησε μια αντικειμενική δυσκολία και δεν καταφέραμε να αγοράσουμε το κτίριο», εξηγεί ο κ. Κανάκης. Επιπλέον, ο ίδιος προσθέτει ότι «στην πράξη υπήρχαν και δυσκολίες, όταν είσαι μακριά από το κέντρο και σε μεγάλη δομή. Ήταν εξαιρετικά ωραία δομή, αλλά δεν ήταν και η πιο λειτουργική».

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι δεν υπήρχαν εντάσεις μεταξύ των παιδιών στη δομή, που να δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στην περιοχή. «Υπήρξε μια μέρα μεγάλη ένταση και δεν ξαναδημιουργήθηκε. Υπήρχαν μικρές τριβές, όπως υπάρχουν παντού, στην πραγματικότητα μιλάμε για 15χρονα που εκδρομή να πάνε θα τσακωθούν μεταξύ τους. Ούτε προβλήματα δημιουργήθηκαν ποτέ, ούτε προστριβές με τους ντόπιους. Αντίθετα οι σχέσεις με το δήμο Παιανίας- Γλυκών Νερών ήταν πολύ καλές», συμπληρώνει.

Απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» που ανέδειξε το θέμα, ο κ. Κανάκης κάνει λόγο για «παρανόηση για το τι πραγματικά θα συμβεί. Η δομή δεν θα κλείσει. Η πρόθεσή μας είναι να μεταφέρουμε τη δομή από την Παιανία σε ένα δικό μας κτίριο στο κέντρο της Αθήνας». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κανάκη, 40 από τα περίπου 60 παιδιά που φιλοξενούνται στο «Περιβολάκι» θα μεταφερθούν σε κτίριο των «Γιατρών του Κόσμου», ενώ τα υπόλοιπα θα μετακινηθούν σε άλλες δομές για ασυνόδευτα, σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments