Ελλάδα

Το σχέδιο της Αθήνας σε περίπτωση εμφυλίου στα Σκόπια

Το σχέδιο της Αθήνας σε περίπτωση εμφυλίου στα Σκόπια
Η Κομισιόν έστησε γραφείο για να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Από κοντά παρακολουθεί τις εξελίξεις στα Σκόπια η Κομισιόν και γι’ αυτό το σκοπό έφτιαξε γραφείο στην ΠΓΔΜ στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, το οποίο θα λάβει έκτακτα μέτρα σε περίπτωση που ξεσπάσει εμφύλιος στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Κομισιόν προχώρησε στη σύσταση γραφείου ανάλυσης πληροφοριών μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα και τον φόβο για εμφύλιο.

Σε αυτό συμμετέχουν διπλωμάτες και αστυνομικοί σύνδεσμοι από όλα τα κράτη-μέλη. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον αστυνομικό σύνδεσμο που διαθέτει στα Σκόπια, ενώ πληροφόρηση υπάρχει και από διπλωματικές πηγές.

Με τη σειρά του, ο Έλληνας εκπρόσωπος ενημερώνει τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και την ΕΥΠ για την πολιτική κρίση. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα έχουν ήδη εκπονήσει κάποια πρώτα σχέδια δράσης για την περίπτωση ξεσπάσματος εμφυλίου που θα μπορούσε να δημιουργήσει μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. 

Τι προβλέπεται

Το σχέδιο προβλέπει ότι σε περίπτωση μαζικής μετακίνησης Σκοπιανών ο πληθυσμός θα παραμείνει στο Κιλκίς, όπου ήδη έχουν βρεθεί περιοχές που θα μπορούσαν να στηθούν καταυλισμοί, έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση και επιστρέψουν σπίτια τους. 

Οι μηχανισμοί ελέγχων που θα αναπτυχθούν στα σύνορα θα φροντίσουν να εμποδίσουν τυχόν κυκλώματα διακίνησης μεταναστών που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments