Τεχνολογία

Δοκιμές αυτόνομων οχημάτων από τη Samsung

Δοκιμές αυτόνομων οχημάτων από τη Samsung
Oι δοκιμές γίνονται σε ένα “εμπορικό όχημα της Hyundai εξοπλισμένο με κάμερες και αισθητήρες”.

Σύμφωνα με την Korea Herald, η Samsung πήρε πρόσφατα την έγκριση από τις αρχές στη Ν. Κορέα για να ξεκινήσει τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους.

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Samsung. Tο μόνο που γνωρίζουμε είναι πως οι δοκιμές γίνονται σε ένα “εμπορικό όχημα της Hyundai εξοπλισμένο με τις τελευταίες κάμερες και αισθητήρες”. Εκπρόσωπος της Samsung στη Σεούλ, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την είδηση.

Το 2015 η Samsung ανακοίνωσε πως δημιουργεί μια νέα ομάδα, η οποία θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη τεχνολογίας για αυτόνομη οδήγηση. Το τμήμα αυτό θα ασχολούνταν με την δημιουργία κομματιών και όχι με την δημιουργία ενός ολόκληρου αυτοκινήτου.

Πολλές εταιρείες της Silicon Valley ασχολούνται με την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα στο κομμάτι των ηλεκτρονικών ειδικών, Apple και Samsung, τώρα κάνουν τις πρώτες τους κινήσεις. Και οι δυο θέλουν να προλάβουν να μην αφήσουν όλο το κομμάτι της αγοράς σε Google και Uber.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments