Διεθνή

Το διαπραγματευτικό σχέδιο της Κομισιόν για το Brexit

Το διαπραγματευτικό σχέδιο της Κομισιόν για το Brexit
Καλύπτει τις τρεις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρώπη και αναμένεται να εγκριθεί στις 22 Μαΐου.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit και η Κομισιόν υιοθέτησε το σχέδιο της διαπραγματευτικής εντολής, το οποίο καθορίζει τη θέση των κρατών-μελών.

Το σχέδιο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle αναμένεται να εγκριθεί στις 22 Μαΐου από το Συμβούλιο της ΕΕ, καλύπτει τις τρεις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρώπη. Πρόκειται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών που βρίσκονται στα άλλα κράτη μέλη, το χρηματοδοτικό κόστος που θα πρέπει να καταβάλει το Λονδίνο, καθώς και τη διασφάλιση της ειρήνης στο Βόρεια Ιρλανδία.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, σε σχέση με τα τέσσερα εκατομμύρια Ευρωπαίων που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών στην υπόλοιπη Ευρώπη, η συμφωνία πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα όλων, δηλαδή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, ενώ θα καλύπτει τη διαμονή, την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στην εκπαίδευση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments