Οικονομία

Έρχονται αλλαγές στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Έρχονται αλλαγές στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο
Τι αναφέρεται σε επιστολής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων

Αλλαγές στη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων σε επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη, και ζητάει συνάντηση μαζί του για να του εκθέσει τις αντιρρήσεις της.

Στη σχετική επιστολή των υπαλλήλων σημειώνεται, μέσω των ρυθμίσεων, στο σχέδιο της υπό έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα “Καθορισμός διαδικασιών, προϋποθέσεις, τεχνικών λεπτομερειών και λοιπών θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών Μιας Στάσης για τη σύσταση εταιρειών” επιχειρείται μεταξύ άλλων:

– Να μεταφερθούν στη Διεύθυνση Εταιρειών και Γ.Ε.ΜΗ. αρμοδιότητες και εξουσίες που την μετατρέπουν σε αποκλειστικό και κυρίαρχο όργανο για τη λειτουργία του Γ.Ε.ΜΗ. «Κάτι σαν υπερυπουργό» όπως σημειώνεται σχετικά.

– Να μετατραπεί η ανωτέρω διεύθυνση σε απόλυτο κριτή των πάντων, να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις, χρηματικά πρόστιμα, πειθαρχικές ποινές.

– Να αποδυναμωθεί ακόμη περαιτέρω ο ρόλος του Εποπτικού Συμβουλίου, αναθέτοντας τις εναπομείνασες αρμοδιότητες στην ανωτέρω διεύθυνση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments