Πιτσιόρλας: Να μειωθούν οι φόροι των εργαζομένων | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Μαΐου 2017, 09:00 3 Μαΐου 2017, 9:00

Στο ζήτημα της υψηλής φορολόγησης εργαζομένων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.


«Θα προτιμούσα να ξεκινήσουμε, μόλις μπορέσουμε, από τη μείωση της φορολόγησης της εργασίας», είπε μιλώντας στον Real FM, τονίζοντας πως πρέπει να μειωθούν κι άλλο φόροι και εισφορές στους εργαζομένους.


Όπως είπε το πρώτο που θα πρέπει να βάλουμε μπροστά είναι οι άνθρωποι που είναι το πολύτιμο κεφάλαιο μας, οι άνθρωποι που είναι μορφωμένοι, που έχουν πολλά προσόντα, που έχουν τη δυνατότητα να μπολιάσουν την οικονομία με τη γνώση -αυτό χρειάζεται η ελληνική οικονομία- να αμείβονται και καλά και να μην έχουν τόσο υψηλή φορολόγηση.


Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι η μείωση στους συντελεστές των φυσικών προσώπων «θα ξεκινήσει ήδη με τα αντίμετρα, δειλά – δειλά. Και στη συνέχεια θα πρέπει να πάμε στις επιχειρήσεις».


Ερωτηθείς εάν πρέπει να μειωθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε: «Όλα πρέπει να γίνουν. Απλώς πρέπει να γίνουν χωρίς η χώρα να ξαναγυρίσει πίσω και χωρίς να διακινδυνεύσουμε όλες τις θυσίες που κάναμε τα χρόνια της κρίσης για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Δεν έχει νόημα να διεκτραγωδούμε την κατάστασή μας, είναι να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κατάσταση».

Ετικέτες: