Πολιτική

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση ζητά από την Cosco να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση ζητά από την Cosco να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η διεθνής σύμβαση "για έλεγχο και διαχείριση Έρματος και Ιζημάτων που προέρχονται από τα πλοία".

Η Ολομέλεια της Βουλής, πλην του ΚΚΕ που καταψήφισε και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε “παρών”, κυρώθηκε η διεθνής σύμβαση “για έλεγχο και διαχείριση Έρματος και Ιζημάτων που προέρχονται από τα πλοία”.

“Η σημερινή κύρωση δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να είναι άλλη μία χώρα, στα πλαίσια του ΙΜΟ, η οποία αναγνωρίζει την ανάγκη θέσπισης αυτών των διεθνών κανόνων, προκειμένου να γίνουν εθνικό δίκαιο και να προστατεύσουμε τις θάλασσές μας”, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

“Για μας, η Γαλάζια Ανάπτυξη είναι ένας πολύ κρίσιμος τομέας που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, διότι συνδέεται με τον τουρισμό, την αλιεία, την ανάπτυξη των λιμανιών και την προστασία του περιβάλλοντος. Όλα αυτά μαζί, λοιπόν, δημιουργούν ένα πλέγμα οικονομικών δραστηριοτήτων που προστατεύεται από την παρουσία στο δίκαιο της χώρας τέτοιων κανόνων που θεσπίζουμε σήμερᔨ, πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments