ΝΔ: Να τοποθετηθούν ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ για τους τουρκικούς εκβιασμούς | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Μαΐου 2017, 10:31 3 Μαΐου 2017, 10:31

Την τοποθέτηση των ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ για τους συνεχείς εκβιασμούς της Τουρκίας ζητά με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.


«Οι απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα επιτρέψει σε εταιρείες εξουσιοδοτημένες από την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσουν σε δραστηριότητες εξόρυξης σε περιοχές της κυπριακής Α.Ο.Ζ., παραβιάζουν κατάφορα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», αναφέρει.


Ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι «αποτελούν συνέχεια σε μια άκρως προβληματική πρακτική, που προστίθεται στην επίμονη και επικίνδυνη παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο».


Όπως σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος:


«Οι απειλές αυτές δείχνουν ότι η Τουρκία εξελίσσεται:

Σε απρόβλεπτο γείτονα για Ελλάδα και Κύπρο
Σε αβέβαιο σύμμαχο για τη Δύση
Σε χώρα που “παράγει” αστάθεια και “καταναλώνει” ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της».
«Η Διεθνής Κοινότητα, ο Ο.Η.Ε., η Ε.Ε., αλλά και το ΝΑΤΟ, οφείλουν να αναλάβουν άμεσα και αποτελεσματικά ξεκάθαρη στάση απέναντι στους τουρκικούς εκβιασμούς, που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή» και καταλήγει:

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που κινείται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας. Το χρονικό διάστημα που ακολουθεί επιβάλλει επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα».

Ετικέτες: