Μαρκόπουλος: «Κανένα σενάριο για Εθνική ομάδα» | Pagenews.gr
Pagenews Team 4 Μαΐου 2017, 07:31 4 Μαΐου 2017, 7:31

​O κόουτς του «Δικεφάλου» δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την καλή εμφάνιση και τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τόσο το τεχνικό τιμ όσο και το υπόλοιπο τιμ της ομάδας, μαζί με τη διοίκηση. Για το παιχνίδι, θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και το ότι είναι πολύ στεναχωρημένα όλα τα παιδιά, δείχνει τη διάθεση και τη θέληση να κερδίσουν. 

Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλεις. Ίσως γίνονται ορισμένα πράγματα που δεν πιστεύεις και το παιχνίδι πάει αλλού. Δεχθήκαμε 52 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, κάτι περίεργο για εμάς. Μόνο με τον Παναθηναϊκό είχαμε δεχθεί τόσους. Προσπαθήσαμε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, γυρίσαμε το παιχνίδι, χάσαμε στους δύο πόντους ένα λέι απ, χάσαμε πολλά καλάθια από κάτω, έβαλε και ο Άρης δύο μεγάλα καλάθια και πήρε την ψυχολογία που ήθελε. Έχει καλούς παίκτες, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το παιχνίδι». 


Σχετικά με την πίεση που υπάρχει σε τέτοια ματς, τόνισε: «Είναι μια νέα ομάδα και όταν έχεις άπειρους παίκτες, η διαχείριση δεν είναι εύκολη. Είχαμε παίκτες που δεν έχουν τέτοια παιχνίδια στην καριέρα τους. Άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα, άλλο το εξωτερικό. Οι παίκτες που έπαιξαν σε εμάς στο τέλος ήταν διαφορετικοί και ίσως επηρέασε η πίεση του παιχνιδιού». 


Κάνοντας έναν απολογισμό της σεζόν, ανέφερε: «Ξεκινώντας το πρωτάθλημα, δεν ήξερες που θα φτάσεις και πώς. Να το κρίνεις με τα μπάτζετ; Με τα ρόστερ; Με το μπάσκετ που έπαιξες; Οι τέσσερις πρώτες ομάδες δεν υπολείπονται σε παίκτες και αγωνιστικότητα. Δεν είναι κάτι το χειρότερο ούτε κάτι το καλύτερο. Θέλαμε κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή που δεν το πετυχαίνεις, στεναχωριέσαι». 


Για τα πολλά άστοχα τρίποντα ανέφερε: «Εμείς εύστοχοι στα τρίποντα δεν είμαστε. Σε όλη την περίοδο έχουμε περίπου 27,8%. Το τρίποντο όμως είναι σουτ που πρέπει να το πάρεις στο παιχνίδι. Αν το βάλεις ή δεν το βάλεις είναι άλλη κουβέντα. Για να ανοίξει η ρακέτα, πρέπει να πάρεις τρίποντα. Σουτάραμε κάποια ελεύθερα, αλλά μπαίνουν κι άλλα όχι».


Σχετικά με το αν σκέφτεται κάτι για το μέλλον του, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή δε σκέφτομαι τίποτα». 


Για το τι ήθελε στον ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά, αποκρίθηκε: «Μπορείς να πάρεις παίκτες από τους Μπόστον Σέλτικς και να πας καλύτερα την επόμενη σεζόν… Θα ήθελα να πάρω καλύτερους παίκτες, πολύ υψηλού επιπέδου και να πάω πάρα πολύ καλά, αυτό εννοώ. Τα δεδομένα του ΠΑΟΚ τα ξέρετε. Ίσως να δημιουργήσεις καλύτερη χημεία, ίσως να ψάξεις να βρεις παίκτες που μπορούν να έχουν καλύτερη επαφή μεταξύ τους και να κάνεις και το σταυρό σου για να μην έχεις τους τραυματισμούς που είχαμε φέτος και άλλαξε το πρόσωπο της ομάδας στο τέλος. Όταν προσπαθείς να βάλεις παίκτες, κάνεις μια ομάδα και κάποιος φεύγει, μπερδεύονται τα πράγματα». 


Για τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η χρονιά τόνισε: «Θέλαμε να κάνουμε μία μεγάλη νίκη, εναντίον ενός μεγάλου αντιπάλου, γιατί έτσι γίνεσαι ομάδα, ανδρώνεσαι περισσότερο, πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Οι μικροί πιστεύουν περισσότερο. Είναι επιτυχία που βάλαμε νέα παιδιά, να κάνουμε έναν κορμό, θέλουμε αυτοί οι παίκτες να έχουν του χρόνου περισσότερη συμμετοχή, να καταλάβουν τι θέλει η ομάδα και με αυτούς να κάνουμε ένα καλύτερο σύνολο την επόμενη περίοδο, αν γίνεται».


Για το σενάριο που τον συνδέει με την Εθνική ομάδα τόνισε: «Δεν υπάρχει τίποτα, κανένα σενάριο».

Πηγή: sdna.gr

Ετικέτες: