Οικονομία

Moody’s: Μετά τη συμφωνία Αθήνας – δανειστών αυξάνεται η πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους

Moody’s: Μετά τη συμφωνία Αθήνας – δανειστών αυξάνεται η πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους
Ο οίκος αξιολόγησης εκφράζει, ωστόσο, επιφυλακτικότητα σχετικά με το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει μεγάλα πλεονάσματα επί μακρόν.

Η προκαταρκτική συμφωνία Αθήνας-δανειστών αυξάνει τις πιθανότητες για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Σε περίπτωση που συμφωνηθεί ένα νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τότε αναμένεται βελτίωση της δυνατότητας αποπληρωμής του δημοσίου στους ομολογιούχους.

Σημειώνει, δε, ότι οι βελτιωμένες προοπτικές αποπληρωμής θα ήταν ένα σημαντικό θετικό σημάδι της ικανότητας της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές. Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, η Moody’s εκφράζει επιφυλακτικότητα σχετικά με το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει μεγάλα πλεονάσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και εκτιμά ότι το 2017 και το 2018 το πλεόνασμα θα κυμανθεί περίπου στο 2,5% του ΑΕΠ.

Σχετικά με την ανάπτυξη, αναμένει φέτος να ανέλθει σε 1,5% έναντι εκτιμήσεων της Κομισιόν για 2,7%. Επίσης εκτιμά ότι οι στόχοι για τα πλεονάσματα θα συζητηθούν ξανά από τους πιστωτές. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments