Πολιτισμός

Το “Χειμωνιάτικο παραμύθι” από τους Cheek By Jowl, στο Μέγαρο

Το “Χειμωνιάτικο παραμύθι” από τους Cheek By Jowl, στο Μέγαρο
Aπό την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 8 το βράδυ.

Η πρωτοποριακή ομάδα Cheek By Jowl παρουσιάζει το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε ένα ιδιαίτερο σκηνικό θέαμα, με την υπογραφή και τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά του – βραβευμένου με Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας – Ντέκλαν Ντόνελαν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), από την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 8 το βράδυ.

Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο «Θέατρο στο Μέγαρο», παρουσιάζεται με την υποστήριξη του British Council και συστήνεται σε θεατές άνω των 12 ετών.

Ο Σαίξπηρ έγραψε το «Χειμωνιάτικο παραμύθι», ένα από τα σπουδαιότερά του έργα, την ίδια περίοδο με την «Καταιγίδα», ανατρέποντας όλους τους κανόνες που ακολουθεί η τελευταία. Η ενότητα του χρόνου, του τόπου και της δράσης χάνεται μέσα σε ένα ταξίδι, που διαρκεί δεκαέξι ολόκληρα χρόνια ανά την Ευρώπη, από την Αυλή στην εξοχή, από την τραγωδία στην ελαφρά κωμωδία.

Οι Cheek by Jowl είναι ένας διεθνής περιοδεύων θίασος, που ιδρύθηκε από τους Ντέκλαν Ντόνελαν και Νικ Όρμεροντ, το 1981, και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους ηθοποιούς του να ερμηνεύουν μεγάλα κλασικά, αλλά και σύγχρονα έργα, στην αγγλική, γαλλική και ρωσική γλώσσα. Τα μέλη της διάσημης θεατρικής ομάδας είναι επίσημοι συνεργάτες του Barbican Centre του Λονδίνου.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 40 ευρώ, Α΄ ζώνη: 28 ευρώ, Β΄ ζώνη: 22 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 12 ευρώ, πολύτεκνοι – άτομα άνω των 65 ετών: 9 ευρώ, φοιτητές – νέοι – άνεργοι – ΑΜΕΑ: 7 ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 – Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments