Αθλητισμός

Είναι δυνατόν να ζητά ο Παναθηναϊκός επικύρωση της βαθμολογίας;

Είναι δυνατόν να ζητά ο Παναθηναϊκός επικύρωση της βαθμολογίας;
Ο Νίκος Αθανασίου απορεί με την διοίκηση του Παναθηναϊκού που ξέχασε όσα πρεσβεύει τα τελευταία χρόνια και γελά με την προπαγάνδα από τον βορρά για τον Κύζα και τους οπαδούς του "τριφυλλιού".

​Αυτή την στιγμή, το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά στην πιο κρίσιμη καμπή των τελευταίων ετών, μιας και ο πρωταθλητής της σεζόν είναι κυριολεκτικά… στον αέρα, καθώς το σύστημα που εδώ και δεκαετίες είχε μάθει να κάνει το άσπρο-μαύρο και να προστατεύει τον δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποτελεί παρελθόν μαζί με τα περισσότερα από τα «πιόνια» και τα στηρίγματά του.

Οι πρωτοφανείς καταγγελίες των παικτών του Πλατανιά για βιαιοπραγίες εις βάρος τους στο «μοναστήρι» του Φαλήρου, έχουν φέρει τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο, καθώς εκτός από την «καμπάνα» για όσα έγιναν στον ημιτελικό με την ΑΕΚ, έχουν να αντιμετωπίσουν και την απειλή από την Κρήτη. Την απειλή από ένα σωματείο που μέχρι και πέρυσι βρισκόταν στην λίστα με τα… αγαπημένα.

Μπροστά σε αυτή την ιστορική συγκυρία, η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει καταφέρει να διαγράψει μέσα σε μια στιγμή, μία από τις βασικές αρχές των προηγούμενων ετών. Την υπεράσπιση του σωστού, του νόμιμου, του δίκαιου με κάθε κόστος. Βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς «για ποια διοίκηση του συλλόγου μιλάμε, όταν έχει υπερεξουσίες και το γενικό κουμάντο ο Χρήστος Παναγόπουλος» αλλά αυτή είναι μια συζήτηση, είναι μια κουβέντα που θα την ανοίξουμε εντός των επόμενων ημερών. Με… διευθύνσεις και ονόματα. Είναι μια συζήτηση-αυτή για το πόσο πρόχειρα, αναποτελεσματικά και επικίνδυνα διοικείται ο σύλλογος- που θα έπαιρνε μεγαλύτερη έκταση, αν κάποιοι καλοί συνάδελφοι του ρεπορτάζ δεν «έτρεμαν» μην χάσουν την μοναδική πηγή ειδήσεων από το εσωτερικό της ΠΑΕ, μετά την αποστασιοποίηση του Αλαφούζου. 

Επιστροφή στο θέμα μας. Μιλάμε για βασικές αρχές, λοιπόν, που δεν θα έπρεπε να επηρεαστούν ούτε στο κατ’ ελάχιστο από το ποιος θα χριστεί πρωταθλητής σε περίπτωση αφαίρεσης βαθμών, εν προκειμένω ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος εις βάρος του «τριφυλλιού» με κορυφαίο και πρωταγωνιστή τον ρέφερι Κύζα και από εκείνο βράδυ βρίσκεται στην κορυφή των αντιπάλων της ΠΑΕ.

Προκαλεί εντύπωση και μάλιστα αρνητική, η απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού να ζητήσει την επικύρωση της βαθμολογίας άμεσα και πριν ξεκαθαρίσουν οι ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις του Ολυμπιακού.

Μπορούμε να δεχθούμε το επιχείρημα για το πλάνο του προπονητή που γίνεται… κουρελόχαρτο, μπορούμε να δεχθούμε τις πιθανές ρήτρες από την NOVA αλλά μπροστά στην τήρηση των νόμων και των κανονισμών τίποτα και κανείς δεν έχει περισσότερη σημασία.

Τον Παναθηναϊκό δεν πρέπει να τον ενδιαφέρει ούτε ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα σε περίπτωση τιμωρίας του Ολυμπιακού, ούτε το να επικυρωθεί άμεσα η βαθμολογία για να «κλείσει» η υπόθεση, ούτε να κοιτάξει το πως θα… τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στο παιχνίδι της Τούμπας.

Τον σύλλογο θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει η τήρηση της νομιμότητας, η διαλεύκανση της ιστορίας με τον Πλατανιά και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Είναι πραγματικά αστείο για τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου που εδώ και μια πενταετία σήκωνε και ορθά το λάβαρο της επανάστασης κόντρα στην διαπλοκή, να ζητά άμεση επικύρωση της βαθμολογίας για να παίξει άμεσα στα πλέι-οφ, όταν υπάρχουν αυτές οι απίστευτες και σοκαριστικές καταγγελίες των παικτών του Πλατανιά.

Πάμε παρακάτω. Έστω και με καθυστέρηση. Τα άξια τέκνα της σχολής «Γαύρου και Πρωταθλητή» πήραν το πανό των οπαδών του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ και το έκαναν… σημαία υπέρ του Κύζα! Του άριστου Κύζα για να τα λέμε όλα. Εξάλλου εδώ και μια εβδομάδα ανθίζει το αξίωμα «άριστος είναι αυτός που παίζει 100-0 τον ΠΑΟΚ».

Για να μην διασύρονται άλλο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τα έβαλαν με την διοίκηση-μεταξύ άλλων- γιατί έστειλαν την ομάδα σαν πρόβατο σε σφαγή, γιατί δεν προνόησαν να προστατεύσουν τον σύλλογο και επέτρεψαν στον Κύζα να κάνει την μεγαλύτερη «ληστεία» της δεκαετίας. Για πράγματα που δεν γνωρίζουν μερικοί, καλό θα είναι να σωπαίνουν.

Σε αντίθετη περίπτωση εκτίθενται. 

Για τους παίκτες οι οπαδοί δεν είπαν το παραμικρό, δεν τους γιούχαραν για το 4-0 της Τούμπας αντιλαμβανόμενοι πλήρως πως δεν φέρουν καμία ευθύνη στην «κλοπή» που είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Κύζα.

Υ.Γ: Το ποδόσφαιρο είναι ζωή. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Η αγάπη για μια ομάδα είναι ζωή. Η αγάπη για μια ομάδα είναι χαρά. Πως μπορείτε ρε ζώα να την μετατρέπετε σε μίσος και θάνατο; Η δικαιοσύνη οφείλει να βρει τους δολοφόνους του Νάσου και τους στείλει να σαπίσουν στην φυλακή! Να κάνει ότι δεν έκανε στην υπόθεση Φιλόπουλου…

Καλό ταξίδι ρε μάγκα

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments