Έξι μήνες χωρίς νερό οι κάτοικοι της Ποτίδαιας | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Μαΐου 2017, 20:45 5 Μαΐου 2017, 20:45

Έξι μήνες χωρίς νερό είναι οι κάτοικοι του οικισμού της Ποτίδαιας στη Χαλκιδική, με τους κατοίκους και τον δήμο Προποντίδας να αναζητούν λύση στο πρόβλημα.


Εκπρόσωποι των κατοίκων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, Εμμανουήλ Καρρά, καθώς οι βρύσες σε σπίτια και επιχειρήσεις στέρεψαν από τον περασμένο Νοέμβριο με αποτέλεσμα η μεταφορά νερού να γίνεται από κρούνους και κοινόχρηστες βρύσες με πλαστικά μπιτόνια και βυτία.


Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης από όπου υδροδοτούνταν οι συγκεκριμένες κατοικίες προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης του, με αποτέλεσμα οι δεξαμενές να παραμείνουν άδειες.


«Οι άνθρωποι είναι χωρίς νερό εδώ και μήνες και το έχουν ανάγκη. Ψάχνουμε αγωνιωδώς τον ιδιοκτήτη της επιχείρισης που έχει διακόψει τη λειτουργία του νερού. Ευελπιστώ πως θα τον βρούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο» είπε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς.


Η δημοτική αρχή πρότεινε να επινοικιάσει άλλος ιδιώτης το συγκεκριμένο δίκτυο ύδρευσης για να επιστρέψει το νερό στους οικισμούς.


«Εχουν μείνει χωρίς νερό 2.500 παροχές. Πρόκειται για σπίτια που βρίσκονται σε διάφορους οικισμούς και κοιτούν στο Θερμαϊκό Κόλπο, στον Τορωναίο Κόλπο αλλά και στο κέντρο της Ποτίδαιας», υποστήριξε ο ιδιοκτήτης σπιτιού στην Ποτίδαια, Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος.


Την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Μαϊου, αναμένεται νέα συνάντηση των κατοίκων με τον δήμαρχο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


«Έχουμε σκοπό να κλείσουμε τον δρόμο, στη γέφυρα της Ποτίδαιας, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εάν δεν βρεθεί μέχρι τότε λύση», δήλωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.