Πτήση τρόμου για επιβάτες που ταξίδευαν από το Ηράκλειο προς Αγία Πετρούπολη | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Μαΐου 2017, 09:26 5 Μαΐου 2017, 9:26

Στιγμές τρόμου βίωσαν πριν από μερικές ημέρες οι επιβάτες πτήσης της εταιρείας Nordwind από την Κρήτη στην Αγία Πετρούπολη όταν το Airbus A321-200 έκανε πραγματική “βουτιά” 18.000 πόδια πριν ο πιλότος να αποφασίσει την επιστροφή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου 40 λεπτά μετά την απογείωση. 

Ο καθηγητής Dmitry Gavra από την Αγία Πετρούπολη έγραψε στο Facebook για τις «δυσάρεστες στιγμές» πριν ο πιλότος καταφέρει να ευθυγραμμίσει το αεροσκάφος ώστε να το προσγειώσει αφού πέταξε σε χαμηλό ύψος. Σύμφωνα με τον ίδιο τα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο Airbus της Nordwind άρχισαν να κλαίνε και να υποφέρουν από τους πόνους που προκάλεσε η ξαφνική κάθοδος και η αλλαγή στην πίεση μέσα στην καμπίνα. «Ο πιλότος δεν έκανε καμία ανακοίνωση. Το πλήρωμα δεν προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Όταν καταλάβαμε ότι επιστρέφουμε στην Κρήτη κανείς δεν μας ενημέρωσε επισήμως. Ακόμα και όταν προσγειωθήκαμε και είδαμε τα οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, το πλήρωμα δεν μας έλεγε τίποτα για ό,τι συνέβη» πρόσθεσε ο καθηγητής. 


Σύμφωνα με άλλους επιβάτες, οι κινητήρες του αεροσκάφους έκαναν «κράτει» με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η «βουτιά» αλλά όπως έγινε γνωστό αργότερα αυτό συνέβη γιατί ο πιλότος υποχρεώθηκε σε κάθοδο εκτάκτου ανάγκης όταν ανιχνεύθηκε πρόβλημα με την πίεση στην καμπίνα των επιβατών. 


Ορισμένοι κατήγγειλαν, δε, ότι παρά την αλλαγή πίεσης οι μάσκες οξυγόνου δεν «κατέβηκαν». 


Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από την αεροπορική εταιρεία για το περιστατικό.

Ετικέτες: