Ελλάδα

Χανιά: Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Χανιά: Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια
Σε 235 περιοχές θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Μέσα στον μήνα αναμένεται να αρχίσουν οι αντικουνουπικοί ψεκασμοί και στα Χανιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ταυτόχρονοι ψεκασμοί θα γίνουν σε 235 περιοχές και σημεία του νομού Χανίων.

Και κατά την φετινή χρονιά παρατηρείται ήδη η εμφάνιση αρκετών κουνουπιών στο Νομό Χανίων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες , που πολλές φορές είναι δύσκολο να καθοριστούν. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Χανίων θα συνεχίσει και φέτος το πρόγραμμα διαχείρισης κουνουπιών, με ταυτόχρονους ψεκασμούς σε 235 περιοχές και σημεία του νομού. Οι ψεκασμοί προβλέπεται να ξεκινήσουν από το νέο εργολάβο περίπου σε 20 μέρες.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια μέχρι και το Μάιο του 2018, με στόχο την καταπολέμηση των κοινών και ανωφελών κουνουπιών καθώς και του κουνουπιού *τίγρης*, αφενός στο υδρόβιο στάδιο (αυγό-προνύμφη-νύμφη) και αφετέρου στο τέλειο έντομο.

Οι πολίτες ωστόσο, θα πρέπει παράλληλα να εφαρμόζουν τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και ανάπτυξης των κουνουπιών στον ιδιωτικό τους χώρο, καθώς και μέτρα αυτοπροστασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments