Διεθνή

Μαθητές κατά Μακρόν και Λεπέν – “Η επανάσταση γίνεται στον δρόμο, όχι στις κάλπες”

Μαθητές κατά Μακρόν και Λεπέν – “Η επανάσταση γίνεται στον δρόμο, όχι στις κάλπες”
Διαδηλώνουν εναντίον των δύο φιναλίστ των προεδρικών εκλογών.

Με σύνθημα “Στις 7 Μαΐου όλοι στους δρόμους” αλλά και “Η επανάσταση γίνεται στον δρόμο, όχι στις κάλπες”μαθητές Λυκείου διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους προς τον Εμμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν, τονίζοντας ότι δεν αισθάνονται να εκπροσωπούνται από τους δύο φιναλίστ για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι μαθητές, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 13.30 από την Πλας ντε λα Μπαστίγ (11ο διαμέρισμα) με την πρόθεση να κατευθυνθούν στην Πλας ντ’ Ιταλί (13ο διαμέρισμα) για τη διαδήλωση αυτή που δεν είχε λάβει την άδεια των αρχών. Η πορεία αναχαιτίστηκε από τις δυνάμεις της τάξης έπειτα από μερικές εκατοντάδες μέτρα.

“Ούτε η Λεπέν ούτε ο Μακρόν μας ικανοποιούν, αν και το FN είναι χειρότερο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστοφέρ, 18 ετών, μαθητής της τελευταίας τάξης του Λυκείου Κολμπέρ στο Παρίσι.

Να σημειωθεί ότι και άλλες διαδηλώσεις, κυρίως μαθητών Λυκείου, έχουν πραγματοποιηθεί μετά τον πρώτο γύρο, καθώς και αποκλεισμοί Λυκείων. 

Σήμερα το πρωί σε περίπου δέκα σχολικά συγκροτήματα πραγματοποιούνταν διαμαρτυρίες, στην πλειονότητά τους μερικοί αποκλεισμοί ή προσπάθειες αποκλεισμού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Παρισιού. Ορισμένα μαθήματα ακυρώθηκαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments