Οικονομία

Αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για τις νεοφυείς επιχειρήσεις
Δηλώσεις από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου από την Κοζάνη.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου ανέφερε σήμερα ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με το φορολογικό καθεστώς της Βουλγαρίας και της FYROM και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υποσχεθεί τέτοιο χαμηλό ποσοστό φορολογίας, αντίστοιχο των δύο χωρών».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στην αίθουσα του ΕΒΕ Κοζάνης. Στα επίμονα ερωτήματα για τις επιχειρήσεις που «μεταναστεύουν» στις γειτονικές χώρες, όπου υπάρχει πολύ χαμηλό ποσοστό φορολόγησης, ο κ. Παπαδημητρίου παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρχει χαμηλή φορολογία, αλλά απουσιάζει κάθε είδους προστασία σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική, γεγονός το οποίο οι επιχειρήσεις, όταν αποφασίσουν να προβούν σε μεγάλες επενδύσεις, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, ανέλυσε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στην ΠΕ Κοζάνης, αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις, εξαιτίας των υψηλών ποσοστών του ΑΕΠ που παρουσιάζει η περιοχή λόγω παρουσίας της ΔΕΗ. Ο υπουργός ανέφερε ότι παρόμοια προβλήματα με πλασματικό ποσοστά του ΑΕΠ έχουν και άλλες περιφέρειες της χώρας και σημείωσε ότι «το θέμα προσκρούει στην νομοθεσία της ΕΕ που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη», προσθέτοντας ότι το πρόβλημα το έχει θέσει στην αρμόδια επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κορίνα Κρέτσου.

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις περιφέρειες της χώρας και συμπλήρωσε ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση «θα προχωρήσει στη διοργάνωση 13 αναπτυξιακών συνεδρίων, όπου σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τους πολίτες θα πούμε τι πρέπει να γίνει». Σε αυτό το σημείο ζήτησε τη συνεργασία των φορέων και των επαγγελματικών ενώσεων για τον διάλογο και τις προτάσεις που θα πρέπει να διατυπωθούν, με στόχο «τη δημιουργία ενός διαφορετικού αναπτυξιακού μοντέλου για τη χώρα, που είναι και η άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments